O carte rară cu Harry Potter a fost furată. Prin ce vrăji ar putea fi găsită? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Obliviate!” este una din cele mai folosite vrăji în universul lui Harry Potter, aceasta fiind vraja uitării, prin care se pot şterge amintirile unei persoane. ”Obliviate!” trebuiau să pronunţe probabil şi cei doi suspecţi care au furat, de curând, o primă ediţie rară a volumului „Harry Potter şi Piatra Filosofală”, în valoare de aproximativ 45.000 de euro. Asta s-a întâmplat într-o librărie din oraşul Thetford, aflat în comitatul englez Norfolk, cartea fiind doar una din numeroasele titluri valoroase furate, printre acestea regăsindu-se şi primele ediţii ”The Hobbit”, ”Winnie the Pooh” şi ”Brief History of Time”, a lui Stephen Hawking.

În ceea ce priveşte volumul cu Harry Potter, pentru a înţelege mai bine valoare cărţii trebuie să ştim că doar 500 de exemplare au fost publicate pentru primul tiraj în 1997, 300 dintre acestea ajungând în biblioteci. Prima ediţie „Harry Potter şi Piatra Filosofală” a devenit astfel un fel de Sfânt Graal pentru colecţioanri, ceea ce indică faptul că furtul din Norfolk a fost comis de cunoscători într-ale cărţilor.

Aceste cărţi sunt foarte rare şi, în unele cazuri, unice. Îi îndemn pe oameni, în special pe dealerii de cărţi sau pe cei care lucrează în magazinele de specialitate, să fie vigilenţi în cazul în care sunt oferite spre vânzare„, precizează, conform The Independent, PC Gideon Weigelt- Holmes, de la Poliţia din Norfolk, care se ocupă de aces caz.

Cred, însă, că nu ar strica dacă poliţistii ar face apel la o vrajă simplă şi tare des folosită de micii vrăjitori: ”Accio!”, vraja care aduce obiectele de la distanţă rezolvând astfel situaţii nedorite.  

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO