fbpx

Căutare

Share this article

Scheletele unei familii de mamuţi, inclusiv al unui mamut bebeluş, sunt scoase la licitaţie în speranţa de a fi vândute cu preţul de 443500 de euro.

Rămăşiţele unei mici turme de giganţi din epoca de gheaţă despre care se crede că au între 12000 şi 16000 de ani, au fost descoperite de o echipă de muncitori constructori din Siberia. Familia include scheletul extrem de bine păstrat al unui mamut bebeluş, al doilea din lume găsit într-o stare atât de bună.

Colecţionarilor şi muzeografilor li se oferă şansa de a pune mâna pe acest set unic, deoarece este pentru prima dată când rămăşiţele unei familii complete sunt scoase la licitaţie.

Experţii cred că acest grup de mamuţi a fost ucis într-un dezastru natural deoarece pe scheletele lor nu s-au descoperit semne sau cicatrici.

Familia este compusă dintr-un mascul mamut, o fiică adolescentă mamut şi un mamut bebeluş de numai un an. Licitaţia va porni de la 277 de mii de euro şi va avea loc la Summer Place Auctions din Billingshurst, West Sussex, Marea Britanie, pe data de 21 noiembrie.

Specialistul în istorie de la Summer Place, Rupert van der Werff, mărturiseşte că a fost o adevărată încâmntare momentul în care scheletele au ajuns la galerie ambalate în 16 cutii. El a mai adăugat cp reconstrucţia unui schelet reprezintă o adevărată provocare deoarece este la fel de dificil precum construirea unui puzzle 3D.

Aceeaşi casă de licitaţii a mai vândut scheletul unui mamut în 2014 pentru suma de 166 de mii de euro.

Sperăm că această familie să-şi găsească o nouă casă într-un muzeu, în atriumul unei companii sau într-o colecţie privată undeva în lume”, a mai declarat Rupert van der Werff.

Foto: Hepta

Rămăşiţele au fost descoperite  în apropierea unui râu de către muncitorii în construcţie, în zona oraşului Tomsk din Siberia. Femela a avut peste 2 metri înălţime şi se estimează că avea o greutate de 2,8 tone. Masculul este mai înalt, dar nu cu mult. Experţii au concluzionat că animalele au trăit în condiţii nefavorabile, spre sfârşitul perioadei Pleistocene, cu aproximativ 12000, 16000 de ani în urmă.

Dinţii indică faptul că femela avea 45 de ani, iar o altă femelă se crede că avea 8 sau nouă ani.Punctul foryte al grupului este scheletul incredibil de rar al unui mamut de aproximativ 1 an”

Errol Fuller, custode la Summer Place Auction Natural History şi autor al mai multor cărţi despre mamuţi a declarat: „Despre mamut s-au auzit multe lucruri, iar descoperirea acestei familii reprezintă reprezentarea perfectă a speciei”.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO