fbpx

Căutare

Share this article

Îmi amintesc primele comunicări ale companiei Volvo: cea mai puternică maşină. De aici, s-a extrapolat ideea şi se spunea că o maşină Volvo nu te lasă niciodată, mai repede îmbătrâneşti tu decât ea. Iar dacă vorbim de design, acesta este absolut încântător. Cred că acestea au fost motivele pentru care întotdeauna mi-am dorit un Volvo.

Iar când am avut ocazia să fac un drive test cu noul model de SUV XC60, dorinţa de a conduce maşina mult visată a devenit realitate.

Îmi plac maşinile şi îmi place să conduc. Îmi plac maşinile frumoase, de ultimă generaţie, cu dotări cât mai moderne şi avansate. Ori de câte ori am ocazia să conduc o astfel de maşină, realizez cât de important este ca aceasta să îţi ofere confortul şi siguranţa de care ai nevoie în timpul condusului.

Şi vă explic de ce: O femeie puternică (nu că aş fi eu cea mai puternică), care are un job important (din nou poate nu sunt eu aceea), cu o familie de care trebuie să se ocupe, cu doi copii care trebuie duşi la şcoală (asta sunt eu), cu o agendă plină în fiecare zi, care îşi planifică vacanţe cu familia şi excursii cu maşina, are nevoie de noul Volvo XC60. Pentru o oră, cât timp am condus această maşină, m-am simţit acea femeie, iar apoi, am realizat că trebuie să bifez acele căsuţe lipsă pentru a fi acea femeie.

Volvo XC60 este un SUV, prin urmare este o maşină ceva mai mare şi credeţi-mă pe cuvânt (asta până decideţi să faceţi un drive test) că este extrem de spaţioasă. Este o maşină puternică şi rezistentă ca orice Volvo, un motiv în plus ca să fie condus de o femeie, căci, nu se strică nimic la ea.

În plus, beneficiază de câteva dotări esenţiale pentru femei: asistenţă la frânarea de urgenţă, asistenţă la coborârea în pantă şi mai ales City Safety, sistemul de prevenire şi evitare a coliziunilor frontale. Mai exact, maşina frânează singură în caz de nevoie. Iar interiorul este ca o cutie de bijuterii cu multe compartimente în care poţi descoperi tot timpul o podoabă nouă.

Orice femeie înţelege exact senzaţia pe care o avem atunci când oprim maşina în rampă şi trebuie apoi să plecăm de pe loc. Maşina asta pleacă singură, fără a merge vreun pas în spate. Apoi, computerul de bord poate fi setat în aşa fel încât maşina să frâneze singură atunci când sesizează o maşină în faţă pentru a evita orice coliziune. Iar asistenţa la frânarea de urgenţă este un sistem despre care eu cred că a fost inventat pentru femei.

Este cochetă, elegantă, stilată, potrivită oricărei femei care se simte la fel, iar emoţia pe care o simţi când o conduci este unică.

Dar, foarte important, nu este o maşină doar pentru femei. Este o maşină deopotrivă şi pentru bărbaţi, însă eu, cu o familie mare, aş vedea-o mai degrabă maşina familiei, maşina cu care am pleca în vacanţe, în călătorii, maşina în care m-aş simţi foarte bine şi la un drum de 1000 de kilometri. Şi cred că vacanţa ar fi mai frumoasă într-un Volvo.

De ce spun că este şi pentru bărbaţi? Explic imediat:

Noul Volvo XC60 este complet echipat cu tehnologii de ultimă generaţie, iar bărbaţii vor aprecia cele cinci variante de motorizări: două diesel, două pe benzină şi un motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid.

Premiatul motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, lider în topul sistemelor de motorizare, oferă performanţă, eficienţă şi nivel scăzut de emisii. Motorul are 407 CP şi asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km în doar 5,3 secunde.

Farurile cu lumini LED, cu semnătura vizuală greu de confundat, sunt echipate cu Active High Beam, tehnologia care reglează spotul farurilor în funcţie de trafic.

Ar mai fi multe lucruri de spus, însă pentru mine reprezintă multe cifre pe care nu le înţeleg prea bine, dar ştiu sigur că pentru un bărbat sunt foarte importante. Am mai reţinut doar că motoarele sunt de generaţie nouă şi oferă putere mare şi consum mic.

Modelul este disponibil pentru test drive la toţi dealerii autorizaţi EIT Forum Auto România.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO