fbpx

Căutare

Share this article

Pasionaţii de maşini îşi vor dori cu siguranţă să ajungă cât mai repede la Muzeul Porsche, din Stutgart, şi asta pentru că templul auto ce adăposteşte unele dintre cele mai interesante exemplare ale mărcii, tocmai a expus un model senzaţional. Este vorba de cel mai vechi Porshe 911 şi printre primele care au purtat acest nume, care are acum o expoziţie personală ce va fi deschisă până în aprilie 2018.

Descoperită întâmplător în 2014 de un echipaj de televiziune într-un hambar abandonat, maşina a ajuns la muzeu după ce jurnaliştii i-au contactat pe reprezentanţii instituţiei, care au descoperit astfel că numărul şasiului 300.057 indică unul din modelele originale produse sub denumirea 901. Datorită disputei privind marca comercială (cei de la Porshe au fost daţi în judecată de cei de la Peugeot, care înregistraseră înaintea lor numele 901) vehiculele au fost redenumite 911, simbolul de azi al mărcii.
Trei ani le-a luat restauratorilor să transforme această maşină părăsită în bijuteria care era pe vremuri. O serie de piese originale provenite de la mai multe vehicule diferite au fost folosite în reconstrucţie, motorul, transmisia şi interiorul fiind reparate în fabrica originală.
Acum, puteţi admira minunatul exemplar roşu la Muzeul Porsche, unde, până pe 8 aprilie, se va odihni în expoziţia „911 (901 Nr. 57) – O legendă porneşte la drum”. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO