fbpx

Căutare

Share this article

Una din cele mai cunoscute poveşti de dragoste de la Hollywood este readusă în atenţie printr-o licitaţie pe care Sotheby’s o va face la Londra pe 26 septembrie. Este vorba despre Vivien Leigh şi Laurence Olivier, cuplul de aur al Hollywood-ului anilor ’40, despre care actriţa însăşi a scris în jurnalele sale personale, ce vor fi scoase acum la vânzare pentru suma cuprinsă între 2.587 doalri şi 3.880 de dolari.

Cum a început una dintre cele mai longevive poveşti de dragoste din istoria cinema-ului, cum au decurs anii iubirii lor, care au fost încercările cuplului Leigh-Olivier dar şi chestiuni legate de rolurile pe care le interpreta şi unul şi altul – se numără printre lucrurile despre care a scris actriţa în aceste jurnale. „I-am spus lui Leigh„, nota actriţa pe 10 iunie 1937, înregistrând ziua în care i-a mărturisit soţului ei, Leigh Holman, despre această relaţie. Jurnalele, care au fost scrise chiar începând cu acel an şi care nu am mai fost expuse până acum, sunt aşadar extrem de importante relevând, pe de-o parte, relaţia dintre doi actori extrem de cunoscuţi, şi oferind, pe de altă parte, experţilor şansa de a compara, pentru prima dată, biografiile despre Vivien Leigh cu înemnările personale ale actriţei.

Frumoasa Vivien Leigh avea 23 de ani iar fermecătorul Laurence Olivier avea 29 de ani când s-au întâlnit pentru prima dată. Amândoi erau căsătoriţi cu altcineva, dar au divorţat pentru a fi împreună. Din cauza scandalului legat de adulter şi divorţ, aceaştia s-au căsătorit în 1940, în mare secret, în California (printre cei patru invitaţi s-a numărat Katharine Hepburn, al cărei cadou din argint va fi inclus în licitaţie). Scarlett O’Hara (din „Gone With The Wind”/”Pe aripile vântului„), şi Heathcliffe (din „Wuthering Heights„) au fost căsătoriţi timp de 20 de ani, relaţia lor culminând cu infidelitatea (lui), nebunia (ei), şi divorţul.

 

Licitaţia de la Londra va cuprinde, pe lângă jurnalele actriţei, un inel inscripţionat cu cuvintele „Laurence Olivier Vivien Leigh pentru totdeauna” (estimat la 776 dolari), copia foilor de lucru cu rolul “Hamlet”, din filmul lui olivier din ’48, un set de geamantane monogramate ce au apaţinut lui Leigh, o primă ediţie a primului roman Ian Fleming, „Casino Royale” etc.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO