fbpx

Căutare

Share this article
Am auzit poate de sute de ori expresia: hainele spun multe…sau totul despre om! Chiar dacă unii dintre noi nu suntem de acord cu această idee, nu înseamnă că nu putem aprecia designul vestimentar sau că nu ne dorim haine frumoase. La fel e şi cu maşinile!
 
Deşi mă feresc să mă afişez ca un pasionat de maşini sau să acord prea multă atenţie domeniului, trebuie să recunosc că ori de câte ori am fost într-o maşină care mi-a plăcut, mi-am dorit să o am şi eu într-o zi. Probabil că şi străbunicii noştri aveau aceleaşi sentimente faţă de cai şi tot ce ţinea de domeniul ecvestru. Aşa cum un armăsar bine conturat, lustruit în lumina soarelui, îi oferă călăreţului cea mai mare încredere în sine, aşa ne simţim şi noi la volanul unui autovehicul puternic atât estetic, cât şi performant. Fiind un pasionat de călărie nu puteam să nu fac această comparaţie bine ştiută de multă lume.
 
Ca în oricare din domeniile designului, şi pentru designul maşinilor elementul mult căutat este autenticitatea. Aşa cum oraşele noastre sunt pline de clădiri care mai de care mai frumoase sau nu, aşa sunt şi străzile noastre pline de maşini frumoase sau mai puţin frumoase, noi sau vechi. 
 
 
Ca un profesionist în căutarea de frumos, recomand întotdeauna maşinile cu un design aparte. Şi nu pentru a ne mândri cu obiectele pe care le deţinem, ci ca să ne bucurăm de orele din viaţa noastră petrecute la volan. Frumosul arată cum arată pentru fiecare dintre noi. Nu întotdeauna îţi permiţi să ai ce ţi se pare frumos, dar măcar poţi să îţi antrenezi gustul prin aprecierea lucrurilor care ţi se par cu adevărat frumoase.
 
Şi o maşină cu un aspect inedit este Lexus RX. De la început m-am simţit atras de designul acestei maşini, în special datorită liniilor arhitecturale. Proporţiile impunătoare şi liniile agresive mi-au atras atenţia. Dacă ar fi să îi găsesc un alias în arhitectura contemporană, aş alege orice clădire semnată de cunoscutul Frank Gehry, poate pentru că mereu m-am gândit la operele lui ca fiind elegante, dar în acelaşi timp şi cool. Brandul Lexus îţi sugerează eleganţă, iar designul îndrăzneţ al modelului RX îţi acordă acea notă de tineresc, de cool şi, de ce nu?, de rebel.
 
Simţim cu toţii că viaţa noastră de astăzi este una mult mai dinamică. Pare că avem mai puţin de 24 de ore într-o zi şi trebuie să facem mult mai multe lucruri ca înainte. Stilul nostru de viaţă  a influenţat mereu designul contemporan. Maşina de astăzi arată mai iute, mai elegantă, dar şi mai casual. Plecăm de acasă în blugi, dar nu uităm să luăm sacoul cu noi pentru că nu se ştie când avem nevoie să fim eleganţi. Designul de astăzi trebuie să răspundă tuturor cerinţelor noastre la un loc. Până la urmă, ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place
 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO