fbpx

Căutare

Share this article
 
Lexus RX, o bijuterie pe patru roţi cu un nume care denotă luxul, nu poate decât să gâdile în mod plăcut simţurile celor cu gusturi rafinate. Mai mult, linia dinamică a maşinii, performanţele şi interiorul desăvârşit te surprind şi te îndeamnă la aventură oridecâteori o priveşti. Parcă ţi se face dor de munte sau de mare. 
 
Mie, mai ales, de mare mi se face dor, pentru că ştiu că aş da orice să ies o tură cu un Oceanis 38, un velier extrem de frumos şi cu vino-încoa. 
Da! V-aţi prins, compar Lexus RX cu un Oceanis 38: de încredere, relaxant sau capabil – când îmi doresc – să poată scoate untul din mine, şi, cel mai important, să mă ducă departe de grijile cotidiene. Iată, încep să vorbesc despre maşini şi ajung, inevitabil, tot la bărci. 
 
Urmăresc fenomenul şi tânjesc atunci când caut pe internet cele mai noi modele, aşteptând cu nesaţ momentul financiar în care voi putea să îmi cumpăr una dintre bărcile de vis. 
Ştii despre ce vorbesc: te scufunzi în monitor şi începi să te vezi cu ochii minţii la timona bărcii sau, în cazul de faţă la volanul unui Lexus. 
Hmmmm! Nu poate exista decât o singură concluzie:  dacă îţi „cântă” maşina asta când o priveşti, nu mai sta, Go for it! 
 
 
Eu unul sunt pasionat de bărci şi dar şi un mare iubitor de natură. Şi dacă te preocupă câtuşi de puţin problemele legate de mediu, ai un motiv în plus să dai frâu liber impulsului şi să îţi iei un Lexus RX
 
Constructorul de maşini a abordat ideea de luptă cu noxele cu destulă fermitate încât să îmi atragă atenţia în mod plăcut.  Japonezii au îmbrăţişat soluţiile hibride cu mult avânt şi au înţeles importanţa reducerii noxelor în lupta cu poluarea şi schimbările climatice, ceea ce a crescut imaginea brandului în ochii ecologiştilor. Inclusiv în comunicatul lor oficial, cei de la Lexus ne anunţă grija lor pentru mediu: 
„În plus faţă de performanţele şi calităţile excepţionale, platforma modelului RX a fost creată pentru a contribui proactiv la susţinerea şi conservarea mediului, prin eliminarea materialelor dăunătoare din componenţa motorului (plumbul şi cromul hexavalent) şi prin utilizarea materialelor plastice reciclabile Super Olefin Polymer folosite la producerea întregii caroserii.” 
 
Chiar şi sistemul audio din habitaclu este gândit de aşa manieră încât să funcţioneze cu un consum redus de energie. Acest lucru denotă că japonezii au gândit politica de ECO-Efficiency vizând toate tehnologiile implicate în realizarea maşinii Lexus RX.
Eu sunt un susţinător al mijloacelor alternative de transport în zona urbană, dar familiile cu un buget şi cu dorinţă de confort pe măsură, au o opţiune valabilă în Lexus RX
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO