fbpx

Căutare

Share this article

Pe 10 septembrie, casa de licitaţii Bonhams va scoate la vânzare, la Chateau de Chantily (Franţa), un concept unic de Ferrari, despre care presa de specialitate scrie că ar costa o avere.

Ferrari 328 Conciso Concept, cum este numită maşina, a fost construită manual în 1993 de studioul de design Bernd Michalak din Germania (specializat în dezvoltarea de prototipuri). Deşi s-a crezut că această maşină a fost creată în speranţa că Ferrari va lansa o serie specială a celebrului model 328 – ce a stat la baza maşinii Consio -, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.

Foto: Hepta

Singurul prototip existent, Ferrari 328 Conciso Concept şi-a făcut debutul la Salonul Auto de la Frankfurt în 1993 şi la Salonul Auto de la Geneva în anul următor. Maşina a fost vândută apoi unui colecţionar american, care a licitat-o pentru 100.000 euro. Aşa a ajuns la fostul proprietar care a ţinut-o în sufrageria lui ca pe o piesă extrem de rară, care ar putea valora astăzi ceva mai mult de 7 zerouri.

A fost destul de puţin condusă, părăsind casa fostului proprietar doar pentru a participa la evenimente auto precum cea de-a 70-a aniversare Ferrari la Muzeul Autoworld din Bruxelles.

Foto: Hepta

Construit dintr-un aluminiu uşor, ce aminteşte de o maşină Grand Prix cu două locuri, Ferrari 328 Conciso Concept are un design superb, elegant, care întrece orice imaginaţie şi care rămâne cel mai atipic model Ferrari de până acum (apropo, poate atinge o viteză maximă de 278km/h).

 

Viitorul proprietar va primi la pachet cu maşina şi documentaţia modelului, fotografiile şi desenele originale ale proiectului, un capac de portbagaj şi două căşti originale. Mai multe informaţii şi fotografii cu acest prototip veţi putea găsi aici.

Foto: Hepta
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO