fbpx

Căutare

Share this article

Pentru că nevoile unui împătimit de sailing sunt complexe şi foarte greu de îndeplinit de către o singură barcă, producătorii francezi de la Beneteau au aruncat pe piaţă un concept greu de egalat, yachtul care se transformă. Oceanis 38 este un model ce poate fi folosit atât pentru o zi de navigaţie, cât şi pentru o călătorie de lungă durată.

Câştigătoare în 2014 la categoria sa a premiilor “Sail Best Boats”,”NMMA Innovation Awards” si “European YACHT of the Year”, Beneteau oferă prin Oceanis 38, trei variante: DaySailer, Weekender şi Cruiser.
Trebuie să fii destul de atent ce variantă doreşti să achiziţionezi, pentru că nu toate pot fi upgradate la nivelul final, Cruiser. De exemplu, versiunea Daysailer vine fără tubulatura pentru apa caldă sau instalaţie electricaă pentru un număr de echipamente necesare unei croaziere de lungă durată, deci trebuie să cumperi de la bun început varianta Weekender dacă ai în plan ca mai târziu să îţi transformi bijuteria într-un vas de cursă lungă. Beneteau spune că are de gând să implementeze acest concept şi la alte modele ale sale, dar încă nu doreşte sa o facă la modelele mari.

DaySailer are un spaţiu interior imens şi un cockpit simplificat. În această variantă, pereţii ce separă cabina din prova au fost înlăturaţi, ceea ce conferă imaginea unui spaţiu fără sfârşit.

Weekender îţi oferă posibilitatea de a alege între a avea 2 sau 3 cabine. Fiecare cabină poate fi individual proiectată în funcţie de nevoile proprii.

Varianta Cruiser poate avea 2-3 cabine compartimentate, dar îmbină stilul ambelor  modele de mai sus datorită posibilităţii de a elimina pereţii ce compartimentează cabina la prova. Bucătaria întâmpină salonul cu un spaţiu mare în care pot stă şi servi masa pâna la 6 oameni.


Una peste alta, Oceanis 38 se prezintă ca o barcă echilibrată, confortabilă, catargul aflat la mijloc şi suprafeţele focului şi randei egale o fac uşor de cârmuit şi de ţinut în frâu pe vânturi mai puternice.

Caracteristici generale:
Arhitecţi: Finot-Conq
Design Interior: Nauta Design
Lungime: 9,97 m
Lăţime: 3,72m
Suprafaţa velei principale: 27,50 m pătraţi
Suprafaţa velică Genoa: 26,72 m pătraţi
Suprafaţa velică Foc (Jib): 25,5 m pătraţi
Rezervor apa: 200l
Rezervor Combustibil: 130 l
Motor: 20CP
Preţ: 125.00-225.00 dolari

 

Credit foto: http://www.beneteau.com/

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO