Căutare

Share this article

Teatrul Apollo111 anunţă o nouă premieră, pe 8 aprilie. Psycho, în regia lui Iris Spiridon, este a treia producţie proprie a teatrului independent, după „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude şi „După ploaie”, în regia lui Alexandru Maftei.

Spectacolul „Psycho”, realizat după romanul lui Robert Bloch, celebru datorită ecranizării lui Alfred Hitchcock (1960) va fi pus în scenă în premieră în România. Personajele iconice din motelul Bates – Norman, mama lui sau Mary Crane – vor fi interpretate de actorii Istvan Teglas, Vlad Bîrzanu şi Ioana Mărcoiu.

Piesa de la Apollo111 promite să ofere spectatorilor o altă cheie de interpretare a textului decât cea din film. Iar scenografia semnată de Bianca şi Sabina Veşteman îi va transforma pe spectatori în nişte voyeuri care trag cu ochiul direct în vieţile celor de pe scenă.

„Psycho” este un spectacol despre teama de a recunoaşte ce am fi în stare să facem pentru ceea ce iubim. O poveste poliţistă despre o iubire secretă cu final neaşteptat. Regizoarea Iris Spiridon aduce un tribut lui Alfred Hitchcock şi unui personaj unic în literatura şi filmul american.

„Este povestea lui Norman Bates aşa cum n-a mai fost spusă niciodată. Dar poţi ajunge cu adevărat să pătrunzi în mintea cuiva? Este o poveste care te forţează să te examinezi pe tine însuţi în raport cu o situaţie stranie în care joci un rol de voyeur. Frica pe care PSYCHO o provoacă în noi nu vine din brutalitatea crimelor, ci din identificarea subconştientă cu personajele”, spune despre spectacol Iris Spiridon, una dintre cele mai curajoase tinere regizoare din teatrul românesc de astăzi. A montat spectacole pe cele mai importante scene independente din Bucureşti, dar şi la Teatrul Naţional.

Din distribuţia noului spectacol de la Apollo111 fac parte actori tineri, dar deja consacraţi pe scenele din Bucureşti şi din ţară pentru talentul şi versatilitatea lor: Istvan Teglas interpretează inconfundabil rolul lui Norman Bates, alături de colegii săi Vlad Bîrzanu, Ioana Mărcoiu, Andrei Radu şi Ghighi Eftimie. Adaptarea muzicală şi reorchestrarea sunt semnate de Petru Damşa.

Premiera PSYCHO va avea loc pe 8 aprilie, de la ora 20:00. Biletele pot fi cumpărate online, pe www.Apollo111.ro. Spectacolul se va juca pe o perioadă limitată pe scena teatrului Apollo111, care funcţionează în sistem off-Broadway. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO