O seară la Bucureşti, cu Cesar Millan, idolul căţelarilor - LIFE.ro
Mergi la conținut

O seară la Bucureşti, cu Cesar Millan, idolul căţelarilor

L-am descoperit pe Cesar Millan în urmă cu vreo 7 ani, în timp ce zappam de plictiseală în faţa televizorului. Mi-a atras atenţia o emisiune cu un "psiholog de câini" de pe National Geografic. Avea o carismă aparte, o abilitate deosebită de a vorbi pe înţelesul tuturor şi mai ales ”pacienţi” patrupezi cu probleme care mai de care mai ciudate. E amuzant când îi vezi la TV, dar mai puţin amuzant când ai şi tu un astfel de exemplar în casă.
Share this article

L-am descoperit pe Cesar Millan în urmă cu vreo 7 ani, în timp ce zappam de plictiseală în faţa televizorului. Mi-a atras atenţia o emisiune cu un „psiholog de câini” de pe National Geografic. Avea o carismă aparte, o abilitate deosebită de a vorbi pe înţelesul tuturor şi mai ales ”pacienţi” patrupezi cu probleme care mai de care mai ciudate. E amuzant când îi vezi la TV, dar mai puţin amuzant când ai şi tu un astfel de exemplar în casă.

Doi ani mai târziu, am început să caut frenetic emisiunile lui Cesar Millan, după ce câinele meu a început să se poarte ciudat la bătrâneţe. Ce înseamnă ciudat? Trăgea atât de tare în lesă, încât orice plimbare se transformase într-o cursă de semimaraton, iar orice întâlnire cu alt câine mascul echivala cu o potenţială bătălie sângeroasă.

De la Cesar am aflat pentru prima oară că atunci când un câine are probleme de comportament, cauza nu este la el, ci la stăpân. În cazul meu, era vorba de frică şi nesiguranţă, care-l motivau pe Ralf, boxerul, să vrea să facă ordine în jur sau să mă tragă în lesă pănâ ajungeam amândoi într-un loc sigur.

L-am văzut pe Cesar făcând multe minuni: câini care sar frenetic pe tine atunci când intri pe usă (mi se intampla şi mie), învaţă în mai puţin de un minut că musafirii se întâmpină cu calm, căţei care trag, în mâna lui merg dintr-o dată cu lesa largă şi multe altele.  Mereu m-am gândit ce era în spatele acelor emisiuni şi dacă acei câini se transformă pe loc, sau e nevoie de multe ore de dresaj şi zeci de duble până să apară ceva suficient de bun pentru a fi difuzat la TV.

Foto: Hepta

Spectacolul de la Bucureşti, de ieri seară, a fost o oportunitate „once in a lifetime” să-l văd pe Cesar Millan live, să îi simt energia şi mai ales să am confirmarea că ceea ce am văzut în emisiunile lui nu este regizat, ci se întâmplă cu adevărat. Mai  ales că, în cadrul showului au intrat pe scenă şi vreo 10 câini cu probleme de comportament – unii care furau mâncare de pe jos, alţii care trăgeau în lesă, selectaţi cu doar 2 ore înainte de spectacol. Iar Cesar a demonstrat încă odată că vorbeşte limba universală a câinilor.

Dincolo de iubirea pentru animale, cei care au participat la  spectacol au avut ocazia să vadă în prestaţia de ieri amprenta puternică a show-bizului American: ecrane mari pe care a fost proiectat în detaliu ce se întâmpla pe scenă, discursuri motivationale, glume şi povestiri menite să antereneze publicul şi nu în ultimul rând, prezenţa scenică naturală, dar atent studiată a lui Millan. Era cumva de aşteptat de la o vedetă care a reuşit timp de 10 ani să ţină în priză publicul american. Emisiunea sa TV – ” The dog whisperer with Cesar Millan”  a fost înregistrată continuu, timp de 8 ani, din 2004, până în 2012 şi difuzată în mai mult de 80 de ţări. Cesar Millan, dresorul American de origine mexicană, este în prezent una dintre cele mai cunoscute personalităţi din lumea chinologică şi are milioane de fani în toată lumea (peste 9 milioane pe Facebook). Şi în Bucureşti, apreciez că are câteva zeci de mii, după ce, la evenimentul de ieri, a atras câteva mii de oameni în public, în ciuda preţului piperat al biletelor care putea ajunge şi la 650 de lei. 

Mesajul pe care dresorul american ni l-a dat la plecare şi pe care aş vrea să-l dau la rândul meu mai departe, este că avem multe de învăţat de la câinii noştri. Un câine trăieşte doar pentru prezent şi se bucură din orice, ceea ce mă face să mă gândesc că uneori, ne complicăm singuri viaţa şi uităm să ne bucurăm de lucrurile simple. Ar fi un exerciţiu util să încercăm să privim lumea, măcar pentru 5 minute pe zi, prin ochii unui câine.

Despre mine:

Fost ziarist (până în 2010), în prezent corporatistă în timpul zilei, iubitoare de câini  în restul timpului. De mică am visat să mă fac medic veterinar, însă viaţa m-a dus pe alte drumuri. Am 5 câini, de la foarte mici, la foarte mari, de la maidanezi, la campioni de România.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora