O vacanță de vis în Cappadocia? Sau un coșmar? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Cappadocia este una dintre destinațiile aflate pe lista multor visători, fiind recomandă în topul listei cu locuri în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață.

Zilele trecute, însă, a revenit în atenția tuturor după ce doi turiști spanioli au murit și alți trei au fost grav răniți, în urma prăbușirii balonului cu aer cald în care se aflau.

Acesta nu este primul incident care se produce din cauza vântului puternic. În anul 2017, un diplomat francez a murit și alte persoane au fost rănite, după ce balonul în care se aflau a lovit o linie electrică. În același an, un turist danez a murit și el din cauza unei aterizări periculoase provocate de vânt. De asemenea, în 2013, trei turiste brazilience au murit și alte 22 de persoane au fost rănite, tot în urma unui accident cu balonul cu aer cald. 

Toate aceste statistici ne pun pe gânduri și ne întrebăm cât de periculoasă este o vacanță în Cappadocia.

În realitate, specialiștii spun că zborul cu balonul cu aer cald are un grad foarte mic de risc, atâta vreme cât se respectă indicațiile meteorologice.

De aceea, ne-am gândit să facem un top al celor mai frumoase lucruri de făcut în Cappadocia.

Cappadocia

Fă o plimbare cu balonul cu aer cald

Când spui Cappadocia, spui plimbare cu balonul cu aer cald, evident, așa că e prima activitate recomandată pe listă.

Oferind sute de tururi pline de adrenalină în toată Turcia, zborul lor cu balonul cu aer cald în Cappadocia este cel mai popular.

Trebuie doar să vă lăsați să alunecați peste coșurile de zâne și casele tăiate în stâncă din Cappadocia într-un zbor de 1 oră cu balonul cu aer cald și obțineți vederi privilegiate ale peisajului unic din aer.

Priviți răsăritul soarelui peste văi și bucurați-vă de un toast cu șampanie la aterizare.

Având în vedere cât de incredibil este peisajul, prețurile nu sunt atât de mari

Plimbările de dimineață costă aproximativ 150 EUR de persoană, dar asigurați-vă că rezervați în avans.

Cappadocia

Urmărește Baloanele de pe acoperiș

Cappadocia

În ultimii câțiva ani, regiunea a devenit destul de faimoasă pentru fotografiile magice de pe acoperișuri, pe măsură ce baloanele cu aer cald se ridică în fundal.

Peste 150 de baloane urcă aproape în fiecare zi, iar cel mai bun loc din care să le vezi ridicându-se este chiar acoperișul hotelului tău. 

Unul dintre cele mai apreciate hoteluri din Cappadocia este Koza Cave Hotel, care oferă unele dintre cele mai bune priveliști posibile ale baloanelor la răsărit.

Hotelul Koza Cave a fost restaurat folosind piatră, fier și materiale de construcție din lemn recuperate. Camerele în sine sunt în peșteri, iar servirea micului dejun pe acoperiș este o nebunie!

Dacă te îndrepți spre Cappadocia, cel mai important lucru este locul în care alegi să stai. Trezirea cu acel răsărit magic este o necesitate!

Vizitați un loc de aterizare a baloanelor în Cappadocia

Dacă baloanele cu aer cald sunt rezervate în Cappadocia și doriți să vă aventurați mai departe decât acoperișul hotelului, atunci acesta este pentru voi.

Întrebați la cazare unde este cel mai apropiat loc de aterizare a baloanelor.

A face o excursie la obiectivul de aterizare poate fi la fel de magic ca și a intra într-unul, mai ales dacă ești puțin agitat în legătură cu zborul.

Poți să stai aproape și să faci niște fotografii incredibil de frumoase pe care este puțin probabil să le surprinzi în altă parte.

Stai într-o peșteră locală

Cappadocia

Gresia moale din Cappadocia a făcut mai ușor pentru localnici să scobească peșteri suficient de mari pentru a-și crea propriile case în interior.

Așadar, în zilele noastre, zona unică a Capadociei este cunoscută pentru peisajul său vast de peșteri și formațiuni stâncoase care au fost transformate în hoteluri.

Noi, ca turiști, suntem suficient de norocoși să putem sta în ele și sunt unele dintre cele mai tari locuri de cazare pe care le veți experimenta vreodată.

Vizitați magazinele de covoare din Cappadocia

Uneori, percepția unui loc poate fi deformată prin editarea și manipularea Instagramului, deși Cappadocia nu a dezamăgit.

Curtea amenajată cu covoare la Galerie Ikman este o nebunie și se simte ca dintr-un film.

Deoarece acest loc a devenit popular pentru fotografiere, proprietarul are un sistem structurat în care trebuie să cumperi ceva din magazinul lui dacă vrei să faci fotografii. Ceea ce pare destul de corect.

În mod alternativ, proprietarul și-a organizat propriile ședințe foto private pentru care percepe un preț mic.

Cappadocia

E obligatoriu să prinzi măcar un apus magic

Indiferent unde vă cocoțați pentru a vedea apusul, toate locurile sunt la fel de magice în Cappadocia.

Există ceva în regiune care bifează toate căsuțele.

Valea Porumbeilor și Valea Trandafirilor, în special, sunt câteva dintre locurile preferate de văzut apusul de soare din Cappadocia!

Dacă doriți să plecați cu un grup pentru un tur epic, consultați Turul ATV-ului Cappadocia Sunset.

Bucurați-vă de adrenalină cu un tur cu ATV-ul în cele mai frumoase văi din Cappadocia, culminat cu vederi ale apusului din Valea Trandafirilor.

Cappadocia

Explorează Văile

Cappadocia are multe văi de văzut, regiuni întinse, cu un peisaj impresionant. Poți apela la un tur ghidat, sau o poți face închiriind o mașină veche. Sentimentul este senzațional. Iată care sunt cele mai frumoase văi din regiune:

Valea Iubirii

Situată chiar în afara orașului Goreme, Valea Iubirii și-a câștigat numele datorită formațiunilor de coș de zâne în formă de penis, care pot atinge înălțimi 30 m.

Aceste structuri stranii de rocă înaltă care seamănă cu niște forme falice interesante sunt de fapt cenușă vulcanică erodata, datând de aproximativ 60 de milioane de ani.

Renumită pentru formațiunile stâncoase, crestele muntoase și fundul văii luxuriante, Valea Iubirii este recomandată ca fiind unul dintre cele mai bune trasee de drumeții din Cappadocia.

Se spune că Valea Iubirii este, de asemenea, populară printre cuplurile care vizitează această zonă pentru o cerere în căsătorie.

Această vale este probabil cea mai faimoasă vale din Cappadocia.

Cappadocia

Valea Porumbeilor

Valea Porumbeilor și-a câștigat numele de la numeroasele case de porumbei create de om care au fost sculptate în roca vulcanică moale.

Din cele mai vechi timpuri, porumbeii au fost folosiți în regiunea Cappadocia pentru hrană și, de asemenea, îngrășământ pentru solul sterp.

Deși porumbeii nu mai joacă un rol atât de important în zonă, cuiburile lor au fost întreținute de localnici.

Veți vedea cuiburile construite în formațiunile de stâncă, în interiorul caselor rupestre excavate și, de asemenea, în bisericile din întreaga regiune.

Cappadocia

Valea Trandafirilor

Valea Trandafirilor este o vale frumoasă ascunsă în spatele orașului Urgup. Are niște formațiuni stâncoase uimitoare cu niște biserici grozave în stâncă.

Cunoscută și sub numele de valea apusului, numele „Trandafir” a apărut datorită culorilor incredibile pe care le produce la apusul soarelui.

Peisajul stâncos devine o nuanță frumoasă de roz/roșu pe măsură ce soarele coboară mai jos la sfârșitul unei alte zile magice în Cappadocia.

Există nenumărate piste în această vale care leagă micile sate și orașe. Este adesea posibil să vezi săteni lucrând în zonă și chiar îți pot oferi niște struguri sau caise!

Cappadocia

Plimbați-vă în jurul Hornurilor Zânelor

Coșurile de zâne pot fi găsite în toată Capadocia, deși cele mai faimoase se întâmplă să fie în Valea Iubirii.

O idee bună este o excursie de o zi în jurul bazei Văii Iubirii și să vezi ce poți găsi.

De la formațiuni de stâncă în formă de penis până la o istorie naturală interesantă, coșurile de zâne sunt cu siguranță un punct culminant al Capadociei.

Cappadocia

Vizitați Castelul Uchisar

Castelul Uchisar este cel mai înalt punct accesibil din Cappadocia, având o înălțime de aproape 60 m.

Dacă alegeți să rămâneți în Uchisar, castelul este ușor de străbătut pe jos și oferă vederi panoramice minunate ale zonei.

Din punct de vedere istoric, castelul Uchisar a găzduit aproximativ 1000 de oameni și a fost principalul punct de apărare al regiunii. Cu vederi pe kilometri, locuitorii puteau vedea orice armate inamice care s-ar putea apropia.

În zilele noastre, drumul care duce la intrare este de obicei mărginit de femei locale care își vând marfa și suveniruri, mai degrabă decât invadează armatele.

Din exterior, castelul arată ca o masă de stânci care au fost cioplite în grabă, dar acesta a fost întotdeauna modul tradițional de a sculpta clădiri din stânca naturală din zonă.

În interiorul castelului podelele și pereții din piatră sunt goale și nu este nimic de văzut. Cu toate acestea, cea mai bună parte a vizitei sunt priveliștile panoramice uimitoare ale peisajului până la vârful Muntelui Erciyes.

Castelul este acum abandonat, deoarece oamenii se temeau pentru viața lor când acoperișurile au început să se prăbușească în anii 1960.

Castelul Uchisar a fost transformat de atunci într-o atracție turistică pentru iubitorii de istorie și fotografi.

Cappadocia

Încearcă mâncarea locala în Cappadocia

Bineînțeles că primul gând este celebrul kebab turcesc, care este delicios, dar există multe altele de oferit!

Mâncarea turcească îmbină tradițiile culinare din Asia Centrală și influențele bucătăriei din Orientul Mijlociu și ale bucătăriei mediteraneene.

Adesea, cina va începe cu o selecție de aperitive servite înainte de felul principal.

Un meniu tipic meze ar include frunze proaspete de salată și roșii cu iaurt și usturoi, produse de patiserie sărate, salată tocată și diverse feluri de mâncare din legume.

Felurile principale sunt de obicei carne sau pește la grătar, frigărui de carne, kebab, chiftele și tocănițe.

Felul de mâncare al Capadociei este manti. Acestea sunt pachete mici de paste (cum ar fi ravioli) de obicei umplute cu carne sau brânză și servite cu un sos de roșii sau usturoi.

A, și nu uitați să încercați o Baklava pentru desert.

Cappadocia

Foto: Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO