Căutare

Share this article

Azi este ultima zi a târgului de carte Gaudeamus, dar una foarte important pentru redacţia life.ro. Unul dintre redactori, Oana Borviz îşi lansează primul volum de proză la standul editurii Eikon de la Gaudeamus. Este o carte la care a muncit foarte multă vreme, prima ei carte de altfel care în sfârşit vede lumina tiparului. Îi urăm succes!

Subiectul cărţii se concentrează în jurul a două surori ce lasă în umă forfota oraşului şi se retrag, pentru o vreme, în satul în care au copilărit. Fiecare poartă în suflet poveşti triste care le-au marcat şi pe care încearcă să le dea uitării făcând loc altor poveşti. Ana se îndrăgosteşte de cel mai bun prieten din copilărie, Mimi se căsătoreşte cu un bărbat pe care nu-l iubeşte. Şi una şi alta tânjesc după o viaţă normală. Însă amintiri din trecut (ce iau uneori forma unor personaje imaginare), firea şi preconcepţiile lor, lucrează în ele cu o forţă covârşitoare, dictându-le direcţiile şi alegerile. Suspiciuni, regrete, întâmplări bizare, neputinţa de a comunica dar şi un secret cumplit care iese în cele din urmă la iveală, fac din ele nişte dărâmătoare.

„Eu cred foarte mult că pentru a putea şterge din tine urme care dor e nevoie de miracole. Şi, într-un fel, cartea asta este despre oameni care nu au parte de minuni şi care sunt nevoiţi să facă faţă cum pot propriilor fantome. ”, spune Oana.

„Dărâmătoarele este, pănă la urmă, despre un paradox pe care-l întâlnim adesea: cel al oamenilor buni, cu voinţă de bine şi cu intenţii minunate, care ajung în cele din urmă să se autodistrugă”, a mai adăugat ea despre motivul inspiraţional al propriei cărţi

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO