Oază de relaxare şi răsfăţ – hammam-ul de la Mandarin Oriental Marrakech - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Planifici o excursie în Maroc? Asigură-te că îţi rezervi o după amiază de răsfăţ la hammam-ul hotelului Mandarin Oriental din Marrakech. Nu ai în plan o vizită pe coasta de nord a Africii? Iată cel puţin un motiv pentru care ar trebui să te răzgândeşti. 
 
La doar câteva minute distanţă de centrul oraşului, complexul de cinci stele al Mandarin Oriental oferă linişte şi frumuseţe prin intermediul vilelor sale de inspiraţie marocană risipite pe 20 de hectare de grădini parfumate şi livezi de măslin. În plus, munţii Atlas sunt decorul acestui colţ de rai. La Mandarin Oriental Marrakech te bucuri de facilităţi de lux, dar şi de farmecul vieţii tradiţionale marocane, obţinut de gazde atât prin atenţia dată vegetaţiei, arhitecturii şi meniului, dar şi prin tratamentele şi terapiile oferite la spa-ul de excepţie pe care hotelul îl pune la dispoziţia oaspeţilor.
 
Tratamentul autentic marocan este cel tradiţional oferit la hammam. Baia tradiţională – hammam, este în centrul culturii marocane de secole, deoarece nu presupune doar curăţarea corpului, ci este şi o ocazie de socializare şi relaxare alături de prieteni. O dată pe săptămână, marocanele trec printr-un proces de înmuiere a pielii la abur urmat de scrubing. Se continuă cu spălarea temeinică a părului şi un masaj general al corpului cu ulei binefăcătoare. 
 
La Mandarin Oriental, procedura hammam este aceeaşi şi, pentru a obţine o experienţă cu atât mai autentică, o parte dintre produsele folosite provin de la Nectarome, companie de cosmetice marocană. Brandul local porneşte de la metode tradiţionale pe care le rafinează prin tehnici moderne pentru a obţine produse de binefacere autentice şi ecologice. Mai mult, Nectarome foloseşte strict forţă de muncă locală ceea ce aduce beneficii pe termen lung regiunii. Dintre produsele Nectarome folosite la Mandarin Oriental face parte şi săpunul negru (beldi) obţinut din ulei de măsline şi cenuşă de cedru bogată în potasiu. 
 
Dacă vrei să te bucuri de o experienţă marocană completă îţi recomandăm să închei tratamentul hammam cu un masaj terapeutic pe bază de ulei de argan. La sfârşitul acestui răsfăţ complet ce ţine peste 3 ore, pielea va fi moale şi mătăsoasă, iar tu te vei simţi mai relaxată, eliberată de anxietate şi stres. 
Un tratament la hammam costă în jur de 120 de euro, iar un masaj terapeutic cu ulei de argan trece de 180 de euro. 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO