Obiective turistice în Republica Dominicană - LIFE.ro
Mergi la conținut

Obiective turistice în Republica Dominicană

Poţi vedea aici lamantini, ţestoase gigantice, iguane, păduri tropicale, cactuşi, mangrove şi peste 130 de specii de...
Share this article

Republica Dominicană nu e nici aproape, nici cea mai ieftină destinaţie turistică. A devenit însă în ultimii ani una dintre destinaţiile exotice preferate ale românilor şi nu degeaba. Are peisaje de vis, plaje cu nisip din cel mai fin, resorturi all inclusive din care, dacă nu vrei, n-ai niciun motiv să ieşi până la finalul vacanţei, dar şi o mulţime de locuri interesante de vizitat dacă îţi place să presari printre zilele de plajă şi plimbări atractive. Pentru cei din urmă am făcut o listă cu obiective turistice în Republica Dominicană, ţară situată pe cea de-a doua cea mai mare insulă din Arhipelagul Antilelor după Cuba.

Santo Domingo

Capitala Republicii Dominicane este în sine un obiectiv turistic. Este considerată prima capitală americană, fiind construită după colonizarea începută odată cu sosirea lui Cristofor Columb.

Santo Domingo a fost fondat în 1496 de fratele acestuia, Bartolomeu Columb şi are acum o populaţie de peste 2 milioane de oameni. Zona Colonial este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO datorită clădirilor vechi de sute de ani, iar plimbările pe străduţele pietruite te vor purta la cea mai veche catedrală din America – Catedrala de Santa Maria de Menor, construită în 1540, pe cea mai veche stradă de pe continent – Calle El Conde, pe la fortăreţe şi ruine încărcate de istorie.

Santo Domingo

Parcul Naţional Jaragua

Situat în sud-vestul extrem al Republicii Dominicane, Parcul Naţional Jaragua este cea mai mare zonă protejată de pe insulă, cu o suprafaţă de aproape 1.400 de kilometri pătraţi. Acoperă atât parte din uscat, cât şi din apă şi cuprinde mai multe insule, lagune, peşteri, precum şi dintre cele mai frumoase plaje din lume – Bahia de Las Aguilas. Poţi vedea aici lamantini, ţestoase gigantice, iguane, păduri tropicale, cactuşi, mangrove şi peste 130 de specii de păsări, printre care vei remarca flamingo, porumbei încoronaţi sau stârci de noapte.

Jarabacoa

Pentru aventurieri zona centrală a Republicii Dominicane este de neratat, plimbările prin cei mai înalţi munţi de pe insulă fiind catalogate drept unele dintre cele mai romantice. Găseşti aici păduri de pin şi eucalipt, o mulţime de specii de păsări şi fluturi, cascade spectaculoase şi râuri sau lacuri numai bune pentru băi răcoroase.

Jarabacoa

Catedrala Nuestra Senora de la Altagracia

Inaugurată în 1971 aceasta este considerată unul dintre cele mai importante monumente religioase de pe insulă. Construită la Higuey, capitala provinciei La Altragracia, catedrala binecuvântată în 1992 de papa Ioan Paul al II-lea este acum una dintre cele mai vizitate din America Latină şi un important centru de pelerinaj pentru credincioşii catolici.

Nuestra Senora de la Altagracia

Puerto Plata

Puerto Plata este locul din care s-a dezvoltat turismul în această ţară, o regiune cu plaje spectaculoase şi munţi impozanţi ce adăposteşte zăcăminte importante de chihlimbar. Dacă ai răbdare să iei la pas cel de-al treilea oraş ca mărime de pe insulă vei descoperi fortăreaţa spaniolă San Felipe, construită în secolul al XVI-lea, Muzeul Chihlimbarului, casele construite în stil victorian, grădina botanică, dar şi cel mai mare complex parc de distracţii din Republica Dominicană, Ocean World Adventure Park.

Fortăreaţa San Felipe

Manati Park

Dacă tot am pomenit de distracţii, Manati Park este şi el un loc ce n-ar trebui ratat odată ajuns aici. Aici poţi înota cu delfinii, să mângâi iguanele sau să ţii în braţe maimuţele. Te poţi plimba prin grădini spectaculoase unde se regăsesc cele mai reprezentative lucruri din flora şi fauna insulei, poţi urmări spectacole ale dansatorilor locali sau să urmăreşti meşterii de pe insulă la treabă.

Santiago de Los Caballeros

Cel de-al doilea cel mai mare oraş de pe insulă, fondat de acelaşi Bartolomeu Columb, este considerat şi cel mai cosmopolit de aici. Poţi vizita aici fortăreaţa San Luis, Muzeul Folclorului, Monumentul Eroilor, Casa Artelor sau Catedrala Santiago, construită în 1895 sub îndrumarea unui arhitect local. Tot aici există şi Muzeul Tutunului unde vei descoperi diverse modalităţi de producţie, dar şi felul în care a fost influenţată istoria oraşului de evoluţia plantaţiilor de tutun.

Boca de Yuma

Satul mic de pescari din estul Republicii Dominicane adăposteşte o istorie tumultoasă, cu bătălii navale, piraţi şi comori ascunse, dar acum este unul dintre cele mai liniştite locuri de pe insulă. Aici poţi simţi gustul traiului simplu de pe insulă, poţi merge cu barca la plaje mici şi izolate, poţi vizita peşteri spectaculoase sau poţi să stai pur şi simplu să pescuieşti.

Insula Saona

Cea mai mare insulă adiacentă Republicii Dominicane a fost descoperită tot de Cristofor Columb care i-a dat numele în onoarea unui prieten originar din Savona, Italia. Zona face parte din Parcul Naţional del Este şi mai este supranumită şi „raiul pe Pământ.” Apele limpezi, nisipul fin, palmierii care te păzesc de razele soarelui, varietatea de animale marine, micile sate de pescari, recifele de corali, păsările, toate creează un peisaj unic şi imposibil de uitat.

Casele de pescari de pe insula Saona

Cayo Levantado

Cayo Levantado este o insulă ceva mai aglomerată, dar la fel de spectaculoasă. Un resort de 5 stele îşi tratează turiştii cu tot ce are mai bun, inclusiv plaje private, dar găseşti şi plaje publice aici, la fel de frumoase. De aici se poate observa în primele 3 luni ale anului migraţia balenelor.

Citeşte şi: Cât costă o vacanţă în Republica Dominicană şi ce-ţi oferă insula din nordul Mării Caraibilor – LIFE.ro

Imaginile din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora