Obiective turistice în Salzburg. Ce poți să vizitezi în orașul muzicii și al lui Mozart? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Obiective turistice în Salzburg. Ce poți să vizitezi în orașul muzicii și al lui Mozart?

Înainte de a ne uita care sunt cele mai interesante obiective turistice în Salzburg, un oraș cu numai 145 de mii de locuitorii din vestul Austriei, trebuie să știm că aici dăinuie pe străzi sunetul muzicii. De fapt, orașul de pe malul râului Salzach este faimos că a găzduit decorul filmului „The Sound of Music”.
Share this article

Înainte de a ne uita care sunt cele mai interesante obiective turistice în Salzburg, un oraș cu numai 145 de mii de locuitorii din vestul Austriei, trebuie să știm că aici dăinuie pe străzi sunetul muzicii. De fapt, orașul de pe malul râului Salzach este faimos că a găzduit decorul filmului „The Sound of Music”.  Însă cu mult înainte de faima filmului, Salzburg era un oraș bine cunoscut ca fiind locul natal al lui Mozart, unul dintre cei mai mari și renumiți compozitori ai lumii. Poți alege să vezi câteva obiective turistice într-o zi în Salzburg, fiind în trecere între Munchen și Viena, însă dacă alegi să petreci câteva zile doar aici, nu vei regreta.

Obiective turistice în Salzburg: Kapuzinerberg

Turiștii interesați de locurile preistorice se vor bucura teribil să viziteze Kapuzinerberg. Pe un deal, cu vedere la râul Salzach, această așezare omenească numită Kapuzinerberg, datează din epoca neolitică. Locul nu este foarte dezvoltat, motiv pentru care nu e exclus să întâlnești mici animale sălbatice prin grădinile din jur. Kapuzinerberg este faimos pentru capele de la Calea Crucii care spun povestea Patimilor lui Isus în drumul său pe deal. Traseul se încheie cu o ilustrare impresionantă a crucificării. O mănăstire, turnuri dintr-o cetate veche și grădini luxuriante adaugă frumuseții peisajului.

Obiective turistice în Salzburg: Petersfriedhof

Petersfriedhof sau Cimitirul St Peter este cel mai vechi cimitir creștin din Austria ce datează din anul 1627. Este locul de veci al aristocraților din Salzburg, ale căror familii au gravat mormintele și le-au împodobit cu panseluțe.  Aici au fost înmormântați frații lui Mozart. Catacombele din cimitir conțin altare, murale și alte încăperi deschise vizitatorilor. Principala atracție a cimitirului vine de la turiștii care ajung aici pentru a vedea unde s-a ascuns familia Von Trapp atunci când a încercat să scape de naziști în filmul „The Sound of Music”.

Obiective turistice în Salzburg: Getreidegasse

Getreidegasse este cea mai faimoasă stradă de cumpărături din Salzburg. Situată în centrul vechi al orașului, strada este plină de clădiri înalte și înguste care conțin magazine, buticuri și restaurante care servesc specialitățile orașului, inclusiv deserturi care îți lasă gura apă.

Unele clădiri poartă însemnele breslei active în locul respectiv cu secole în urmă. Bijuteriile și costumele tradiționale se află pe lista obiectelor preferate ale cumpărătorilor. Pe strada Getreidegasse, la numărul 9, se află casa în care s-a născut Mozart. Vizitatorii ar trebui să-și facă timp pentru a explora pasajele și curțile de pe această stradă, deoarece există și mai multe magazine atrăgătoare pe care nu toată lumea le descoperă.

Obiective turistice în Salzburg: Hangar 7

Deținut de fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, Hangar 7 este un stilat muzeu inspirat de designul unui hangar, ale cărui colecții conțin avioane istorice, elicoptere și mașini de curse ce au concurat în Formula 1. Este unul dintre acele muzee ce te intrigă atât la exterior, cât și la interior.

Cupola în formă de aripă a muzeului și turnurile cilindrice alăturate sunt construite dintr-o rețea de oțel care sprijină un înveliș de sticlă. Structura elegantă și modernă contrastează brusc cu Alpii ce se ridică pe fundal. Hangar 7 găzduiește și restaurantul Ikarus cu stele Michelin, precum și două baruri și un salon.

Obiective turistice în Salzburg: Casa lui Mozart

Pe strada Getreidegasse, la numărul 9 se află unul dintre cele mai vizitate muzee din Austria. Aici s-a născut Wolfgang Amadeus Mozart pe data de 27 ianuarie 1756. Muzeul care onorează viața acestui mare compozitor, se întinde pe trei etaje. Primul etaj se concentrează pe viața lui de zi cu zi și prezintă ustensile, documente originale și picturi. Al doilea etaj este dedicat vieții sale de compozitor și înfățișează lucrări și costume, iar la al treilea etaj se află camera în care s-a născut Mozart și spune povestea familiei lui.

Obiective turistice în Salzburg: Rezidenzplatz

Residenzplatz sau Piața Reședinței se află în inima Centrului Vechi din Salzburg. Acest loc magnific este înconjurat de reședințe arhiepiscopale, Catedrala Salzburg, Vechea reședință și casele orașului acum pline de magazine și restaurante. Este locul în care poți alege să închiriezi o trăsură trasă de cai pentru o plimbare pe străzile orașului. O fântână din mijlocul pieței, punctează frumusețea locului deoarece se spune că este cea mai impresionantă din Salzburg. Aici au loc aproape toate evenimentele publice din oraș, inclusiv faimosul târg de Crăciun.

Obiective turistice în Salzburg: Palatul Hellbrunn

Cei care vin să viziteze Paralul Hellbrunn trebuie să poarte haine care se usucă repede. Acest lucru deoarece fântânile de aici sunt faimoase că aruncă apă pe turiști. Una dintre cele mai faimoase atracții de familie din Salzburg, acest palat renascentist din secolul al XVII-lea, a fost construit inițial ca un loc pentru plăcerile arhiepiscopului care venea pentru o zi să se relaxeze aici. Deoarece venea doar o zi, locul nu are dormitoare. Fanii filmului „Sound of Music” pot recunoaște pavilionul în care Liesl i-a cântat „Sixteen Going on Seventeen” lui Rolfe.

Obiective turistice în Salzburg: Domul din Salzburg

Domul din Salzburg, cunoscut și sub denumirea de catedrala din Salzburg, datează din secolul al VIII-lea. Impozanta catedrală italiană în stil baroc, așa cum arată ea azi, a fost construită în secolul al VII-lea.  Catedrala ce a fost bombardată în al doilea Război Mondial, a fost dedicată fondatorilor săi, St. Rupert și St. Virgilius. Situată în Piața Domului, fațada catedralei este dominată de o coloană cu statuia Fecioarei Maria în vârf. Interiorul bisericii conține cristelnița în care Mozart a fost botezat.

Obiective turistice în Salzburg: Palatul Mirabell

Palatul Mirabell a fost construit în 1606 de un arhiepiscop prinț ce-și dorea o casă pentru amantele sale. A fost construit în stilurile baroc și neoclasic, iar mai târziu a servit drept locul nașterii viitorului rege al Greciei, Otto.

Fațada clădirii este simplă în comparație cu alte palate din Salzburg, dar vizitatorii vor găsi aici grădini luxuriante, cu statui ale unor oameni mitologici. Maria și copiii Von Trapp au cântat aici cântecul „Do Re Mi” în filmul „Sound of Music” Palatul este un loc popular pentru nunți. De fapt, aici a avut loc și căsătoria dintre sora lui Eva Braun cu unul dintre ofițerii lui Adolph Hitler. Hitler a fost martor.

Obiective turistice în Salzburg: Castelul Hohensalzburg

Situat pe dealul Festungsberg, Castelul Hohensalzburg este cel mai faimos reper din Salzburg. Construit în anul 1077, acest castel este una dintre cele mai mari și mai bine păstrate fortărețe din Europa Centrală. Fortăreața a fost atât de bine construită încât nu a fost cucerită niciodată. Pe vremuri casă pentru barăcile militare și închisoare, azi fortăreața este o facilitate polivalentă. Cu camere medievale și grădini deschise publicului, este gazdă unei Academii internaționale de vară, dar și multor concerte.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora