Obiective turistice în Taiwan - LIFE.ro
Mergi la conținut

Obiective turistice în Taiwan

Cu asemenea obiective turistice de descoperit în Taiwan, promisiunea unei vacanțe incredibile este una foarte reală.
Share this article

Ce obiective turistice poți vizita în Taiwan? Și cum ar arăta o vacanță pe insula asiatică? Situată în sud-estul Chinei, națiunea insulară a Taiwanului este una dintre cele mai dens populate țări din lume, iar orașele sale pline de viață sunt înțesate cu temple vechi, muzee fantastice și piețe de noapte unde poți gusta unele dintre cele mai delicioase preparate locale. Departe de străzile sale aglomerate, mulți turiști descoperă natura incredibilă a Taiwanului. Un bastion de democrație și drepturi ale omului, Taiwan a fost multă vreme sub dominație chineză. Cu asemenea obiective turistice de descoperit în Taiwan, promisiunea unei vacanțe incredibile este una foarte reală.

Kaohsiung

Un oraș plin de viață și energie, Kaohsiung are ceva cu care reușește să bucure pe toată lumea și, prin urmare, este o destinație turistică preferată atât de străini, cât și de localnici.

Fiind ca hub maritim și industrial al țării, este al treilea cel mai populat oraș din Taiwan, iar comerțul a făcut posibilă existența unui mix larg de popoare, culturi și comunități, ceea ce se reflectă în bucătăria delicioasă. Cu vreme excelentă pe tot parcursul anului și peisajele frumoase din jurul său, este un loc fantastic pentru activități în aer liber, atât drumeții cât și ciclism, activități cu ajutorul cărora vei pătrunde în cele mai bune locuri pentru a vedea cele mai frumoase panorame. În plus, Kaohsiung găzduiește multe locuri istorice și extrem de multe muzee.

Wulai

Situat în sudul noului Taipei, Wulai găzduiește poporul Atayal și este faimos pentru izvoarele sale cu apă termală. Deoarece astăzi este un oraș turistic și cei mai mulți vizitatori ajung aici pentru a se bucura de izvoarele cu apă caldă, trebuie să știi că ai multe de aflat despre cultura indigenilor și natura înconjurătoare. Poți face expediții în păduri, poți alege să pescuiești în râu sau pentru o vacanță și mai poetică, să campezi în sălbăticie. Și neapărat, trebuie să încerci mâncare locală.

Insulele Kinmen

Acest grup de insule este localizat între Taiwan și China și este faimos pentru faptul că a fost câmpul de luptă între Naționaliști și Comuniști în 1949, deși azi este cunoscut mai degrabă ca o atracție turistică populară în Taiwan. Cu o mulțime de peisaje minunate care pot fi găsite pe insule, este uneori numit „parcul în mare”, deoarece există atât de multe flori luminoase, păduri și rezervații naturale de care se pot bucura vizitatorii, Parcul Național Kinmen fiind cel mai popular în ofertă. Clădirile istorice sunt într-un număr foarte mare în Kinmen. Există foarte multă arhitectură veche, încântătoare, dar și o mulțime de plaje sălbatice. Faimoase pentru produsele lor locale, dar și pentru bucătărie, Insulele Kinmen reprezintă cu siguranță unul dintre cele mai importante obiective turistice în Taiwan.

Parcul Național Kenting

Considerat de mulți ca fiind cel mai vechi parc național din țară, Kenting este situat în sudul Taiwanului, în peninsula Hengchun și reprezintă o destinație turistică foarte populară. Cu nenumărate peisaje de oferit, este ales de turiști pentru plajele sale minunate și pentru climatul tropical care îl face atât de atractiv. Una dintre atracțiile obligatorii este uriașul Far Eluanbi, care se întinde peste împrejurimile sale. Un parc național fabulos de vizitat, Kenting găzduiește, de asemenea, celebrul festival Spring Scream, care atrage mii de iubitori de muzică în fiecare an.

Zona Scenică Națională Alishan

Un loc sălbatic și absolut minunat este această zonă muntoasă care conține 25 de munți care se înalță până la 2000 de metri altitudine, uneori și mai mult. A explora dealurile, văile, cascadele și pădurile poate fi o experiență magică, priveliștile fiind superbe.

O bună modalitate de a vedea cât mai mult din această rezervație este trenul care șerpuiește prin păduri, printre munți și se oprește în cele mai pitorești sate și pentru a vedea temple străvechi și ruine importante. În această zonă trăiește poporul Tsou, cunoscut pentru cunoștințele sale în arta ceaiului.

Lukang

Al doilea cel mai vechi oraș de pe insulă este unul ce trebuie vizitat, recunoscut în special pentru bucătăria sa delicioasă și arhitectura uimitoare. Situat in nord-vestul țării, a fost pe vremuri un port important și un centru comercial de succes. Astăzi este o destinație turistică deoarece cele mai multe dintre clădirile sale istorice sunt intacte, la fel și cele două sute de temple pe care turiștii se înghesuie să le vadă.

Tainan

Pe vremuri capitala Taiwanului imperial, acest oraș antic merită vizitat deoarece este încărcat cu numeroase obiective interesante și repere culturale ce nu trebuie ratate.  Una dintre cele mai populare părți ale orașului este districtul Anping, inima istorică a orașului Tainan. Această zonă are o mulțime de temple vechi, muzee și magazine impresionante. Sunt recomandate piețele de noapte pentru a descoperi adevărata bucătărie locală. Iar dacă simți nevoia de natură, împrejurimile orașului sunt foarte sălbatice, cu multe priveliști uimitoare.

Parcul Național Taroko

Înțesat cu peisaje extrem de frumoase, acest parc și-a luat numele din cel al impresionantului defileu ce-l străbate.

Sculptată de-a lungul secolelor de șerpuitorul râu Liwu, dând naștere Cheilor Taroko, punctul incontestabil al zonei, alături de văile abrupte, parcul este cu siguranță un loc ce nu ar trebui ratat. Peisajele sunt absolut superbe oriunde te-ai duce, iar unele dintre cele mai bune panorame se arată de la încântătorul „Altar de primăvară eternă” sau de la renumita Grota.

Lacul Sun Moon

Lacul Sun Moon este cea mai mare întindere de apă din țară și este o destinație turistică populară printre localnici și străini. Ca atare, există o mulțime de hoteluri și stațiuni situate de-a lungul țărmului lacului și există numeroase restaurante, magazine și baruri care răspund tuturor nevoilor vizitatorului. Pe lângă peisajele naturale uimitoare, există câteva temple minunate pentru vizitatori și poți alege și o plimbare cu telecabina pentru a vedea lacul de sus.

Taipei

Nu poți merge în Taiwan fără să vizitezi Taipei, capitala țării, un loc minunat în care poți vedea o mulțime de lucruri. Nu este doar centrul politic și economic al insulei, ci și cel cultural, deoarece există o scenă plină de artă și cultură plină de viață. Cu un amestec de vechi și nou ce se regăsește atât în mâncarea delicioasă, cât și în arhitectura uimitoare, este un oraș captivant de vizitat.

Templele vechi sunt amplasate în mijlocul zgârie-norilor, iar turnul Taipei 101 era de fapt cea mai înaltă clădire din lume. Pentru a înțelege cât mai bine cultura locală, îți este recomandată piața de noapte de pe strada Raohe, dar și muzeele locale, precul Muzeul Palatului Național care te va transpune cât mai bine în moștenirea istorică a Taiwanului.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora