Octombrie în Viena imortalizat prin lentila unui telefon. Ce poți vedea în capitala celor mai fericiți oameni din lume? Și cum poți face cele mai bune selfie-uri cu Huawei Nova 9 - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Unii spun că ai nevoie de o săptămână să vizitezi Viena, alții spun că o poți descoperi și în numai 2 zile. Poate de aici și conceptul de city break.

Eu am ales să văd octombrie în Viena și m-am rezumat la numai două zile. Dar două zile extrem de pline în care m-am încărcat cu toată energia locului și a oamenilor despre care nu de mult se spunea că sunt cei mai fericiți, cel puțin din punct de vedere al calității vieții.

Huawei Nova 9

Cum am ajuns la Viena așa pe nepusă masă? Ei bine, prietenii de la Huawei m-au invitat la lansarea noului telefon Huawei Nova 9. Așa că mi-am spus că e o ocazie excelentă să observ cum se vede octombrie în Viena și să încerc o nouă tehnologie pentru a imortaliza cele mai frumoase culori.

Ce poți face în Viena două zile?

Într-adevăr, la cât de multă cultură și istorie emană acest oraș, două zile înseamnă extrem de puțin. Dar cu puțină organizare, pantofi comozi și poftă de a rătăci prin oraș, sunt extrem de multe lucruri de văzut într-un timp atât de scurt.

Huawei Nova 9

Personal am început prin a mă acomoda cu orașul, așa că nu am așteptat nici o secundă după ce m-am cazat la hotel și am pornit-o pe străduțe.

Probabil vei rămâne și tu surprins, ca și mine de sutele de clădiri istorice ce veghează de-a lungul străzilor în centrul orașului. Fiecare dintre ele a fost ori un palat ce amintește de vremurile imperiale, ori un atelier de meșteșugărie, ori conace sau case ale nobilimii. Fiecare dintre aceste clădiri arată impecabil și nu știi pe care să o fotografiezi mai întâi.

Huawei Nova 9

Evident că este imposibil să nu faci comparație cu clădirile istorice din București și să te întrebi cum de ale vienezilor pot fi restaurate și întreținute impecabile, iar ale noastre, cele câteva renovate, arată atât de prăfuit încât par că au fost martorele celor mai negre zile.

Mi-am alungat repede din minte acest gând și am început să privesc în jur. Străzile sunt extrem de curate și probabil faptul că sunt foarte multe mașini electrice, ajută la păstrarea curățeniei și înlătură sentimentul pregnant de aer poluat.

Huawei Nova 9

La pas, rătăcind după o intuiție proprie și un simț al orientării precar, am ajuns pe faimoasa stradă Mari Hilfer Strasse, unde, pe aproape 2 kilometri sunt adunate mai toate magazinele importante. Abia atunci am descoperit secretul: din loc în loc câte o clădire era îmbrăcată în schele și renovată. Am intrat în vorbă cu un localnic, la una dintre cafenele de pe stradă și am aflat că mai mereu Viena e în șantier. Tot timpul se renovează câte o fațadă sau se consolidează câte un monument istoric. De unde bani? Probabil la Viena termenul de „primar gospodar” are altă traducere 😀. Care șantier? Abia am observat că se lucrează, deși  vienezii păreau vădit deranjați de aceste lucrări publice. Aș fi vrut să-i invit la București să vadă ce înseamnă un șantier și, mai ales, cât durează deranjul.

Huawei Nova 9

Am cumpărat faimoasele bomboane cu marțipan Mozart, am băut o cafea de specialitate, am făcut multe poze și am adulmecat niște clătite specifice locului, după care m-am întors la hotel, nerăbdătoare să pornesc a doua zi într-o nouă călătorie.

Huawei Nova 9

Cele mai importante obiective turistice în Viena

Viena poartă amprenta imperialismului, a habsburgilor și a nobilimii vremurilor când Austria era una dintre cele mai importante puteri ale Europa. Iar această opulență, deloc de prost gust, se observă la fiecare colț de stradă. Viena are un cartier al muzeelor, unde stau semețe Albertina, muzeul de artă contemporană sau muzeul lumilor, ca să enumăr doar trei dintre ele. Toate acestea se află parcă într-o plecăciune în fața Palatului Hofburg, fosta reședință de iarnă a familiei imperiale.

Huawei Nova 9

Acest palat, de fapt această structură de clădiri din piața Eoilor, a fost construită în secolul al XIII-lea și până în 1918 a fost centrul de conducere al împăraților din Casa de Hasburg. Înăuntrul lui, având timp destul de puțin, am vizitat muzeul Sisi, una dintre cele mai cunoscute și populare împărătese a Austriei, precum și apartamentele imperiale. Tot la Hofburg este azi palatul prezidențial și biroul cancelarului Austriei.

Huawei Nova 9

Aș fi avut nevoie de încă două zile ca să vizitez toate muzeele și expozițiile deschise publicului, însă am ales să merg mai departe către Piața Operei și Catedrala Sfântului Ștefan. Aceasta din urmă a fost construită pe ruinele a două foste biserici iar azi, o construcție romanică și gotică, este un adevărat simbol al orașului, locul în care au loc foarte multe evenimente publice.

Huawei Nova 9

Și ca să nu uităm de perioada în care ne aflăm, m-am oprit și în fața Coloanei Ciumei, un monument baroc construit de împăratul Leopold I, la 10 ani de la eliberarea de sub asuprirea otomană și după ce una dintre cele mai mari epidemii de ciumă a decimat o treime din populația orașului.

Huawei Nova 9

O ultimă oprire a fost palatul Belvedere, o operă de artă în totalitate aș spune eu. Acest palat i-a aparținut lui Eugen de Savoya, unul dintre cei mai bravi militari ce au servit Austria.

Huawei Nova 9

El s-a născut în Franța, iar drumul lui în viață era unul către clericism, așa cum se întâmplase cu întreaga sa familie. El și-a dorit să fie militar și pentru că nimeni nu i-a înțeles dorința a plecat din Franța și s-a înrolat în armata împăratului Austriei.

Huawei Nova 9

Eugen de Savoya a fost unul dintre militarii sub comanda căruia au fost câștigate unele dintre cele mai importante lupte împotriva imperiului otoman, motiv pentru care, la o vârstă fragedă a fost îmbrăcat în faimă și bani.

Huawei Nova 9

Cu banii obținuți a ridicat Palatul Belevedere, o bijuterie din punct de vedere arhitectural și a adunat nenumărate cărți și opere de artă. Astăzi palatul este muzeu și în el sunt expuse lucrări extrem de importante pentru arta vieneză. Probabil cel mai cunoscut nume este cel al pictorului Gustav Klimt, o parte din lucrările sale cele mai importante fiind expuse la Belvedere.

Huawei Nova 9

Acest traseu al meu s-a încheiat cu o cafea extrem de bună, tot pe Maria Hilfer Strasse, înainte de plecarea spre aeroport.

Cel mai frumos album cu amintiri cu Huawei Nova 9

Fiecare loc prin care am rătăcit, fiecare colțișor și fiecare detaliu important, am încercat să-l imortalizez pentru a-l include într-un superb album cu amintiri, pe care l-am denumit „Octombrie în Viena”.

Huawei Nova 9

Și poate nu aș fi reușit să fac asta dacă nu aveam noul telefon Huawei Nova 9 care, efectiv, m-a impresionat teribil. Și o să vă spun de ce.

Huawei Nova 9

Fără a intra în detalii pe care numai „băieții” le cunosc, o să mă leg de lucruri utile pentru toată lumea. Telefonul are un design superb, e subțire, ușor, dar extrem de rezistent și solid. Culoarea de pe spate poate fi neagră, sar poate fi și… așteptați… un albastru deschis cu tentă mov și cu puțin sclipici, însă fără a fi absolut deloc de prost gust. Dimpotrivă.

După design, mă voi opri la camera foto. Mai exact, are două camere, una de 32 de MP și cea principală de 50 MP.

Citește și: Un city break în timpul săptămânii: Parisul cucerit de revoluția fotografiei. Ce poți face în capitala Franței? Unde poți juca pétanque și cum poți vedea Turnul Eiffel cel mai aproape?

Huawei Nova 9

50MP, ai citit bine. Huawei Nova 9 aduce o nouă viziune în fotografie cu camera ultra vision de 50MP și un senzor de dimensiuni mari pentru un aport de lumină cu 40% mai mare. Iar alături de XD Fusion Engine, ai tot ce îți trebuie pentru fotografii de o claritate extraordinară pe zi sau pe noapte.

În plus, filmează 4K și are funcție de selfie și vlog. Și, iarăși foarte important, bateria ține mult, se încarcă super repede și telefonul are o memorie internă de 128 de GB.

Și ca să nu-mi iau hate, o să vă las mai jos toate specificațiile tehnice, cele la care eu nu mă pricep.

Huawei Nova 9
Specificațiile telefonului Huawei Nova 9

Și mai menționez ceva, fotografiile din acest articol sunt făcute cu Huawei Nova 9 și sunt doar o mică, mică parte din cele peste 200 pe care le-am realizat în cele două zile, încercând să surprind octombrie în Viena.

Huawei Nova 9

#HUAWEInova9

#lumeatacunoulnova

@huaweimobilero

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO