Olga Abramescu (Guliver Romania): „Aş vrea să devin antrenor certificat de gimnastică vizuală” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Olga Abramescu este cea care aduce soluţii vizuale în lumea celor care lucrează în presă sau în domeniul comunicării. Guliver este una dintre cele mai cunoscute „arhive” de imagine, o bibliotecă vizuală în care te poţi pierde ore în şir. Nu e de mirare că Olga ajuns să transforme fotografia într-o adevărată pasiune.

Conduci Guliver România de atâta timp … Ai ajuns să cunoşti toate fotografiile importante ale secolului? De fapt… le-ai văzut chiar pe toate? Olga, vorbeşte-mi despre fotografie … aş putea să te ascult la infinit…

Prin natura muncii mele am ajuns să cunosc multe poveşti din spatele fotografiilor şi să trăiesc live contextul care au dus la realizarea unora dintre ele. Sigur că am fotografi preferaţi – clasici, celebri sau alţii abia sosiţi în lumea mea, însă am un respect deosebit pentru fiecare creator al unei imagini bune, care poate deveni în orice moment imaginea întipărită pe retina noastră pentru mult timp. Când moneda cu care lucrez este însăşi valoarea în bani a folosirii unei imagini sunt nevoită să judec într-un sistem complex de factori, de la vechimea şi unicitatea imaginii în sine, până la circumstanţele în care ea a fost surprinsă. Când aplici astfel de criterii, un album cu fotografiile secolului devine o carte a timpului, a emoţiilor şi a vieţilor trecute ale unor oameni.

Mai mereu când trebuie să aleg „imaginea mea preferată” sunt pusa în încurcătură, căci mi se perindă prin faţa ochilor crâmpeie de hârtie fotografică, sertare de arhivă cu negative valoroase şi sute de imagini digitale care-mi fac alegerea imposibilă.

Ce pasiuni ai?

Curiozitatea mă mână să încerc şi să descopăr lucruri noi. Aş putea spune că starea aceasta e o pasiune în sine … În rest, citesc, fac mult sport, mă bucur de lucrurile simple din jurul meu.

Cum îţi cultivi pasiunile, lucrurile care te bucură?

Cu vârsta am reuşit să „disec” şi să separ lucrurile care mă bucură şi mă fac să mă simt bine. Îmi organizez timpul în aşa fel încât să pot face ceea ce doresc, în limite realiste. De fapt, cultiv timp şi el îmi dezvăluie secretele lui: o carte veche redescoperită, un eveniment artistic bun, un tip de ceai nou, vârfuri de deal dimineaţa sau seri pe malul mării, jocuri de copii şi prăjituri cu bezea.

Cine îţi cunoaşte aceste bucurii?

Cei  care mă iubesc sau prietenii care au capacitatea de a privi în jur într-un mod special.

Ce vrei să te faci când vei fi şi mai mare? 

😃 Aş vrea să devin „antrenor certificat de gimnastică vizuală”, să mă bucur în continuare de ceea ce fac şi acum, ajutând cât mai mulţi profesionişti din zona de media şi de comunicare să descopere fotografia prin prisma utilităţii şi a valorii ei, nu doar ca pe o fotogramă înecată într-un ocean.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO