Omul negru din poveste: Donald Trump. Cum este văzut preşedintele Statelor Unite ale Americii în seriale? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Omul negru din poveste: Donald Trump. Cum este văzut preşedintele Statelor Unite ale Americii în seriale?

Viaţa e o luptă la categoria grea, nu spunea BUG Mafia chiar rău. Asta o simt americanii (şi nu numai) de aproape doi ani încoace, din noiembrie 2016 atunci când s-au încheiat alegerile prezidenţiale de peste ocean. Şi atunci, cum este văzut Donald Trump în seriale?
Share this article

Viaţa e o luptă la categoria grea, nu spunea BUG Mafia chiar rău. Asta o simt americanii (şi nu numai) de aproape doi ani încoace (din noiembrie 2016 atunci când s-au încheiat alegerile prezidenţiale de peste ocean). Evident, vorbesc despre momentul în care Donald Trump a fost ales preşedintele celui mai puternic stat de pe glob. 

Sentimentele anti-Trump sunt puternic manifestate, de la actori care au aproape campanii împotriva lui pe social media (Twitter, în mod special) şi până la produse popular culture care vorbesc despre această tensiune din ţară. În acest context, serialele nu puteau să nu abordeze subiectul exact ca în viaţă – unii pro, alţii contra. 

Dacă s-ar face o poveste despre Trump, cine l-ar juca?

Să începem cu începutul. Hollywood-ul şi-a făcut un obicei din a prezenta subiectele care au marcat momente importante din istoria ţării (de la The Social Network, la The Big Short, Spotlight sau The Post). Aşa că nu vor pierde ocazia să vorbească despre ţara lor sub conducerea lui Donald Trump. 

HBO a anunţat anul trecut ca va face un film despre el. Iar cartea lui Michael Wolff, Fire and Fury: Inside the Trump White House se pare că va fi adaptată într-un serial de televiziune. 

Şi atunci, întrebarea este simplă: cine îl va putea juca pe Donald Trump într-o astfel de producţie? Cele mai mari şanse le are Alec Baldwin (care îl joacă deja în Saturday Night Live), însă nici Leonardo DiCaprio (dacă ar vrea să intre într-un proiect de televizune), John Travolta, James Spader sau Mickey Rourke par să aibă şanse foarte bune. 

Până se va face un serial despre el, Donald Trump îşi joacă propriul rol

Până la ecranizarea lui Fire and Fury: Inside the Trump White Housemai avem ceva timp de aşteptat. Însă asta nu înseamnă că nu îl vedem pe Trump pe micul ecran. Oricum toate emisiunile de seară, de la Jimmy Kimmel, James Corden, la Jimmy Fallon, Seth Meyers şi mai ales Stephen Colber, îl ironizează în permanenţă pe acesta. De asemenea, este aproape principalul subiect la toate evenimentele importante din acest domeniu (Golden Globes, Oscar, doar unele dintre evenimentele care au vorbit despre Trump din 2016 încoace). 

În acest context, am avut anul trecut aproape o jumătate de sezon din American Horror Story: Cultdespre acest personaj. Serialul începe cu Ally Mayfair-Richards (Sarah Paulson) care urlă disperată după anunţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale şi cu Kai Anderson (Evan Peters) dansând fericit în faţa televizorului. Acesta vede un mare potenţial de a se afirma ca lider, mai ales că se anunţă o perioadă foarte tulbure şi foarte instabilă. Aşa că, tot serialul se concetrează în jurul cultului pe care îl dezvoltă acesta. 

American Horror Story: Culttratează urmările pe care le-ar putea avea o astfel de perioadă politică mai ales asupra oamenilor sensibili care pot fi uşor manipulaţi de figuri carismatice, precum Anderson. Şi aici, Donald Trump este văzut ca un inamic al stabilităţi şi un conducător care a reuşit să divizeze o ţară întreagă – extremişti care sunt în stare să facă orice (chiar să îşi taie o mână pentru a vota) şi oameni care intră în depresie din cauza situaţie din ţară, fiind dispuşi să ia decizii radicale (să intre într-un cult, să devină violenţi sau să ajungă să omoare).

În acelaşi sens, avem un alt serial care portretizează disperarea în care sunt aduşi oamenii din cauza acestor rezultate electorale. În The Good Fight,acest sentiment este şi mai puternic prezentat. O vedem pe Diane Lockhart (Christine Baranski) cum este de-a dreptul disperată în unele momente (de la râs isteric, la personaje amuzante cu faţa lui Donald Trump pe care le vede peste tot). 

De altfel, întregul sezon al doilea din The Good Fight se concetrează pe două direcţii: rasism şi măsuri andi-Trump. Puternic criticat din cauza remarcilor şi acţiunilor lui rasiste, Donald Trump este văzut, în acest serial, drept un conducător care promovează ură, violenţă şi discriminare. Iar într-o astfel de ţară, negri au ajuns să fie o ţintă. 

Pe de altă parte, în cel mai recent episod al serialului, se arată cum Partidul Democrat încearcă să găsească o echipă de avocaţi care să îl acuze pe preşedinte de impeachment– un subiect foarte des vehiculat ân raport cu preşedintele Trump. De la generic,The Good Fight este un serial manifest anti-preşedinte. De altfel, în această firmă de avocatura (formată preponderent din avocaţi de culoare) există doar un singur om care a votat cu Trump (cam ruşinat şi el de această decizie pe care a luat-o).

Pe de altă parte, Donald Trump nu a câştigat alegerile fără să aibă şi susţinători

Nu ar fi corect să vorbim despre Trump amintind doar de cei care sunt contra lui. Şi cum aici lista nu este chiar aşa de lungă, amintim de Roseanne. Serialul a revenit luna trecută după o pauză de mai bine de 30 de ani. Iar după ce a apărut ştirea, Donald Trump a sunat-o pe actriţa Roseanne Barr să o felicite pentru succesul ei. Şi de aici, evident a pornit un întreg scandal, iar serialul a devenit brusc pe scurta listă a susţinătorilor preşedintelui. 

În plus, Roseanne vorbeşte despre o familie de muncitori din Illionois care par să se înscrie foarte bine pe lista oamenilor care au votat cu preşedintele (concept accentuat de discuţiile, conceptele şi chiar felul în care arată şi se îmbracă personajele principale). 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora