fbpx

Căutare

Share this article

Astăzi nu mai este suficient să foloseşti doar o cremă de zi şi una de seară. Au apărut o mulţime de alte produse ce te pot ajuta să ai o piele mai tânără şi mai frumoasă. Dacă nu te-ai încumetat să le foloseşti până acum, fiindcă nu ştii în ce ordine să aplici serumul, crema cu protecţie UV sau cea de seară, uleiul nutritiv ori loţiunea exfoliantă, noi îţi venim în ajutor şi elucidăm misterul.

Ordinea aplicării produselor pentru îngrijirea tenului nu ţine, însă, de preferinţe. Serumul este mai concentrat, conţine mai multe substanţe active şi are o textură uşoară, de aceea se recomandă aplicarea lui înainte de cremă. În general, se aplică regula texturii, cele mai lichide se utilizează mai întâi, apoi cele mai consistente sau mai onctuoase. Uleiurile se folosesc după ce crema sau serumul au intrat în piele. Dacă vei aplica întâi uleiul, celelalte texturi nu vor mai putea pătrunde în epidermă şi îţi vei simţi tenul încărcat.

Este bine ca după utilizarea oricărui produs de tip tratament (exfolianţi AHA sau BHA, retinoizi, serumuri antirid etc.) să aştepţi câteva minute, pentru a da timp ingredientului activ să înceapă să acţioneze. De exemplu, după ce foloseşti o cremă cu protecţie solară trebuie să aştepţi cam 5 minute înainte de a aplica produselede machiaj. Dacă vrei să urmezi un tratament cu exfolianţi chimici, este indicat să-i introduci treptat în rutina zilnică. Utilizează exfoliantul seara, de trei ori în prima săptămână, crescând treptat numărul de aplicări până ajungi la o utilizare zilnică. Protecţia UV este obligatorie dacă rutina îngrijirii pielii conţine exfolianţi chimici.

Dacă ai nevoie de un produs antirid, mizează pe cele ce conţin retinol. Acestea pot fi utilizate o singură dată pe zi, seara, după ce ţi-ai curăţat tenul. Faimosul dr. Brandt afirmă că „utilizarea unui produs cu retinol îţi va face pielea să arate mult mai tânără. Aplică un serum, apoi o cremă hidratantă şi păstrează produsul cu retinol la final. Acest ingredient pătrunde mai bine în piele, dacă aceasta este bine hidratată. În plus, riscul de înroşire a tenului scade semnificativ.“

Iată cum arată rutina mea de înfrumuseţare, te poţi inspira din alegerile mele:

Dimineaţa

Curăţarea tenului

Serum hidratant

BB cream cu SPF sau cremă colorantă cu SPF

Seara

Rutina 1 (3 zile pe săptămână)

Demachiant

Tratament cu niacinamide

Serum nutritiv

Rutina 2 (3 zile pe săptămână)

Demachiant

Serum cu retinol

Cremă hidratantă

Rutina 3 (o zi pe săptămână)

Demachiant

Mască şerveţel cu serum nutritiv

Ulei hidratant

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO