Palazzo Seneca, din Umbria, hotelul anului - LIFE.ro
Mergi la conținut

Palazzo Seneca, din Umbria, hotelul anului

Având la bază conceptul de “boutique hotel” – care presupune, printre altele, lux, intimidate, inedit, discreţie, servicii personailzate, rafinament - Palazzo Seneca are un interior superb, împărţit în 24 de camere, compuse în principal din băi de marmură, paturi sculptate şi alte piese de mobilier din lemn modelat de artizani locali.
Share this article

Data viitoare când vă aflaţi în mediul rural din Umbria şi vreţi să gustaţi câteva din cele mai fine trufe din Italia, vă recomandăm s-o faceţi la Palazzo Seneca!”, ne îndeamnă cei de la Luxuo în deschiderea unei prezentări a hotelului Palazzo Seneca, declarat “hotelul anului” de către Virtuoso (reţea cu cele mai bune agenţii de turism de lux din lume).

Aflat în centrul istoric al oraşului Norcia, hotelul este cunoscut pentru trecutul său regal, după cum sugerează şi numele, acesta fiind un fost castel de secol al XVI-lea, care a suferit nenumărate modificări de-a ungul timpului, mai ales după achiziţia făcută în 20, de către o familie pe nume Bianconi.

Foto: Palazzo Seneca

Palazzo Seneca este o superbă clădire de lux care mai păstrează urme ale vechii arhitecturi – cum sunt, spre exemplu, faţada de piatră care acoperă toată eleganţa modernă a interiorului, pardoselile din piatră şi podele din teracotă sau plafoanele cu grinzi rămase intacte.

Având la bază conceptul de “boutique hotel” – care presupune, printre altele, lux, intimidate, inedit, discreţie, servicii personailzate, rafinament – Palazzo Seneca are un interior superb, împărţit în 24 de camere, compuse în principal din băi de marmură, paturi sculptate şi alte piese de mobilier din lemn modelat de artizani locali. (Preţul unei camere pe noapte este de 123 de euro)

Foto: Palazzo Seneca

Bucătăria rafinată, caracteristică oricărui boutique hotel (pusă la dispoziţie de Restaurantul Vespasia din cadrul hotelului) oferă reţete dintre cele mai speciale ale patrimoniului culinar local: trufe, hribi, gustări gourmet, cum ar fi foie gras şi caviar.

Foto: Palazzo Seneca

 

Nu în ultimul rând, serviciile personailzate asigurate de personalul prietenos al hotelului (majoritatea lucrând timp de mulţi ani pentru familia Bianconi) a contribuit la decizia luată de un număr considerabil de profesionişti din domeniul turismului, care au votat Palazzo Seneca drept “hotelul anului”, la cea de-a 11-a ceremonie a premiilor “Best of the Best”, desfăşurate, cu puţin timp în urmă, la Las Vegas. 

Foto: Facebook
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora