Pantofii vegani - noul trend în „moda etică” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Tot mai mulţi designeri îşi dedică colecţiile modei etice, unii dintre ei etichetându-şi creaţiile drept „vegane”. Printre aceştia se numără şi americanca Sydney Brown, care din 2011, când a lansat prima ei colecţie de pantofi „vegani” de lux pentru femei, nu a încetat să reprezinte trendul etic. Acum, designerul a lansat şi o colecţie primăvară-vară de adidaşi bărbăteşti, realizaţi din plută şi bumbac organic care i-ar face invidioşi chiar şi pe cei mai mari fani ai încălţămintei din piele.

Foto: Sydney Brown

Materialul vedetă al acestor pantofi sport este pluta, pe care Brown şi echipa ei o presează pentru a obţine o grosime cât mai mică. Apoi o îmbracă cu bumbac şi o vopsesc. Materialul este şi motivul pentru care designerul a părăsit Los Angeles-ul în favoarea Lisabonei, Peninsula Iberică fiind cunoscută pentru pădurile sale de plută.

Foto: Sydney Brown

Şi asta nu e tot, Sydney Brown urmează să lanseze în primăvara anului următor o colecţie de încălţăminte ce va folosi feniculul, o plantă cu aspect inelar pe care Brown spune că o poate face să arate ca o piele fină. Trebuie să ştiţi că printre materialele folosite de acest designer se numără şi sticle din plastic reciclate.

Foto: Sydney Brown

 

Deşi mulţi ar crede că o astfel de încălţăminte este mai ieftină decât cea confecţionată din piele, pantofii din astfel de materiale sunt, de multe ori, mai scumpi. Adidaşii din noua colecţie Sydney Brown costă, spre exemplu, 210 dolari şi pot fi cumpăraţi de pe site-ul sydney-brown.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO