fbpx

Căutare

Share this article
La Beautik, magazinul de parfumerie exclusivistă din Dorobanţi (Bucureşti), există un bun obicei de a-ţi cumpăra parfumul la… robinet. Sigur, ideea nu este nouă, dar de fiecare dată când o descoperim undeva, ne amuză la fel. 
 
Fie că e vorba despre vin (la Domeniul Coroanei se mai întâmplă aşa) sau parfum, ideea că îţi poţi lua exact cantitatea care te interesează, e seducătoare. 
 
Poţi turna cu grijă, ca un chimist din vechile timpuri, parfumul Caron, disponibil în două arome: N’aimes que moi şi Délire de Roses (20 ml costă 200 lei). Sticluţele sunt, ele însele, adevărate bijuterii. Costă 155 lei, iar după ce se golesc pot fi refolosite şi umplute cu altă variantă a aceleiaşi case.
 
Povestea N’aimes que moi vorbeşte despre dragoste în vreme de război.
În 1916 războiul era în prim-plan, iar femeile tânjeau  după bărbaţii plecaţi pe front. Pentru a le ridica moralul, Caron lansează „N’aimez que moi”, un adevărat legământ de fidelitate. Tinerii soldaţi ofereau prietenelor lor acest acest parfum în aşteptarea momentului victoriei finale.
 
În ceea ce priveşte parfumul Délire de Roses, trebuie spus că însuşi Richard Fraysse, parfumierul casei Caron, şi-a pus amprenta pe această creaţie remarcabilă. Notele florale de trandafir sunt o eternă sursă de inspiraţie, subiect al fascinaţiei pentru casa Caron, încă de la începuturile acesteia. 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO