fbpx

Căutare

Share this article

A jucat în filmele unor regizori francezi de renume precum Jean-Luc Godard, Jacques Doillon şi André Téchiné; a devenit un star internaţional graţie filmului ”The Unbearable Lightness of Being”, regizat de Philip Kaufman. A strălucit în ”Three Colours: Blue”, pentru care a primit un César şi premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia; a impresionat în ”The English Patient”, pentru care a primit un Oscar şi un premiu Bafta pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Aşa încât nu e de mirare că acum, actriţa franceză Juliette Binoche este recompensată cu un trofeu onorific la Göteborg Film Festival (unul dintre cele mai apreciate festivaluri de film nord-europene), care va avea loc între 26 ianuarie şi 5 februarie şi va marca centenarul Ingmar Bergman.

Simt că sunt foarte norocoasă făcând ceea ce fac, încă am pasiune, încă am multe de învăţat, iar bucuria de care am parte pe platourile de filmare este aur pentru mine. Secretul este să fac asta cu dăruire totală”, mărturiseşte, conform The Hollywood Reporter, Binoche care va primi Honorary Dragon Award pe data de 3 februarie, când va susţine şi un masterclass. Actriţa va selecta totodată şi scene din mini-seria „Scenes From a Marriage” pentru retrospectiva Bergman (ce va curpinde proiecţii şi discuţii), în timp ce mai multe filme din distribuţia cărora face parte vor fi proiectate în cadrul festivalului.

Cu un talent unic şi o versatilitate fără egal, după cum apreciază directorul artistic al festivalului Jonas Holmberg, Juliette Binoche este fără doar şi poate una dintre cele mai bunne actriţe ale cinematografiei mondiale. O puteţi admira în cele mai recente producţii: ”Ghost in the Shell” (alături de Scarlett Johansson) şi ”Let the Sun Shine In”, a lui Claire Denis.

 

 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO