fbpx

Căutare

Share this article

Răsfăţ în materie de vinuri, degustări exclusiviste, rafinament, eleganţă şi o atmosferă unică, de asta au avut parte cei peste 3.500 de participanţi prezenţi la ediţia a treia a festivalului RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, prilej cu care s-au deschis 3.700 de sticle de vin pentru degustare, s-au consumat 3 tone de gheaţă, 4.000 de sticle de apă, oferită de sponsorul evenimentului, Aqua Carpatica, şi s-au degustat peste 25.000 de pahare de vin! În aplauzele spectatorilor, s-au şi spart în jur de 90 de pahare.

Vinul, aşadar, a legat frumoase şi strânse prietenii, timp de două zile, pe 19 şi pe 20 mai, la Fratelli Studios, şi i-a adus aproape pe iubitorii vinului de calitate, specialiştii în domeniu, proprietarii de crame, reprezentanţii HoReCa şi invitaţii speciali care, împreună, au descoperit excelenţa unora dintre cele mai bune vinuri româneşti şi internaţionale.

Peste 350 de vinuri super-premium au fost oferite înspre degustare! O selecţie inedită de vinuri româneşti, dar şi din Noua Zeelandă, China, Argentina, Statele Unite ale Americii, Italia, Franţa, Portugalia, Republica Moldova sau vinurile exclusiviste din zona VIP, precum selecţia de Champagne, vinurile selectate de Helmuth Koecher, „The Wine Hunter” şi fondator al Merano Wine Festival, vinurile lui Bruno Vespa şi vinurile extreme, toate au fascinat vizitatorii prin ineditul şi unicitatea lor. Printre cele mai scumpe vinuri la ediţia de anul acesta se numără un Chardonnay din Franţa, al cărui preţ de pornire este de 200 de euro. Dintre vinurile româneşti, povestea celui în care s-au reunit, în premieră, Feteasca Albă, Neagră şi Regală, a fascinat vizitatorii. 

A treia ediţie a RO-Wine a atras, în cele două zile ale festivalului, numeroşi invitaţi speciali şi persoane publice, care şi-au dorit să ia parte la degustări şi să cunoască îndeaproape vinuri rafinate, atent selecţionate, unele dintre ele extrem de rare, în ediţii limitate. Printre ei s-au aflat Nicolae al României şi Alina-Maria a României, Dan Bittman, Andi Moisescu, Adrian Despot, Răzvan Exarhu, Ilie Năstase, Lili Sandu şi Silviu Ţolu, Cezar Ouatu, Ciprian Marica, Ioan Andone, Marius Florea Vizante, Zoli Toth, Gabriel Liiceanu, Cătălin Striblea, Ştefan Lungu sau Cosmin Tudoran. Nicolai Tand a fost şi el prezent la RO-Wine, nu doar în calitate de invitat, ci şi de prieten, el având o zonă gourmet special creată pentru produsele de patiserie şi panificaţie care-i poartă numele. Gazdele evenimentului, Marinela V. Ardelean şi fraţii Liviu şi Mihai Popescu, alături de ambasadorii RO-Wine, Cornel Ilie şi Virgil Ianţu au fost mai mult decât încântaţi să-i aibă alături atât pe ei, cât şi pe toţi ceilalţi participanţi.

„A fost fascinant ce s-a întâmplat la această a treia ediţie a RO-Wine şi rezultatele sunt peste aşteptări! Am fost copleşiţi de două zile de vis, cu evenimente unice, cu oameni frumoşi, dornici să testeze excelenţa în materie de vinuri premium. Au fost foarte mulţi străini prezenţi la eveniment, şi ei cuceriţi de vinurile unicat pe care le-au putut regăsi la festival. Importatori din Japonia, Belgia şi Olanda au căutat în mod deosebit vinuri din soiuri autohtone, în timp ce consumatorii români au fost fascinaţi de vinurile extreme, de vinurile disponibile în sticle de 1,5 şi 3 litri, precum şi de vinurile româneşti lansate recent”, a declarat Marinela V. Ardelean.

„Peste 3.500 de participanţi la a treia ediţie! Asta îmi dă un entuziasm şi o energie de nedescris! Festivalul RO-Wine e mediul perfect de interacţiune a proprietarilor HoReCa, de întâlnire a producătorilor de crame cu iubitorii de vinuri, e cel mai potrivit context să se lege cele mai frumoase prietenii. Le mulţumesc partenerilor şi prietenilor prezenţi la festival, le mulţumesc şi ambasadorilor RO-Wine, dar şi tuturor vizitatorilor pentru că ne-au fost alături. Deja conturez în minte următoarea ediţie şi, deci, următoarea întâlnire cu voi toţi!”, a declarat Liviu Popescu.

„Festivalul RO-Wine este un eveniment unic, deosebit, de nivel internaţional, şi ne bucurăm că am fost alături de prietenii noştri, Marinela şi Liviu, în aceste două zile minunate. Susţinem vinurile româneşti, ne plac foarte mult, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate deosebită de a ne promova ţara şi cultura vinului românesc, prin vinurile speciale prezente aici. Cu această ocazie, ne-am ales şi vinurile pentru nunta noastră, cadrul fiind perfect pentru a face asta. Zona VIP este o ocazie în plus de a testa vinuri deosebite, e o experienţă unică!”, au declarat Nicolae al României şi Alina-Maria a României.

„RO-Wine este o experienţă minunată, în cadrul căreia poţi să deguşti şi să respiri stil, eleganţă şi excelenţă, toate pur româneşti, într-un context internaţional. O extraordinară ospitalitate şi un public cu un grad ridicat de profesionalism, mulţumită, în primul rând, Marinelei Ardelean şi lui Liviu Popescu. Chapeau!”, a declarat Helmuth Koecher, „The Wine Hunter” şi fondator al Merano Wine Festival, cel mai elitist festival de vinuri din Italia.

Programul festivalului a inclus o serie de evenimente deosebite, de aprofundare a culturii vinului, de care participanţii la RO-Wine s-au putut bucura pe tot parcursul zilei de sâmbătă, precum workshopul susţinut de Stefano Saderi şi de Federico Giotto, „What is quality?…In a profitable wine business”, „Extreme wines from heroic viticulture”, găzduit de Roberto Bartolomeo Lepori şi masterclass-ul „The Wine in The Future”, prezentat de Helmuth Koecher.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO