fbpx

Căutare

Share this article

Designerul Ryan Yasin şi-a folosit cunoştinţele în domeniul ingineriei aeronautice pentru a pune bazele unui nou concept şi o nouă linie de produse: Petit Pli.

Este vorba despre hăinuţe pentru copii potrivite pentru vârste între 3 luni şi 3 ani. Designerul londonez şi-a dorit să creeze aceste obiecte vestimentare în ideea sustenabilităţii industriei de consum, dar şi destul de frustrat fiind de faptul că nepoţii săi creşteau prea repede şi nu apucau să poarte hăinuţele pe care el le făcuse copiilor cadou.

Dar cum poate o bluziţă să fie potrivită şi pentru un bebeluş şi pentru un copil de 3 ani?

Modelel lui Yasin sunt inspirate din tehnica origami şi sunt realizate dintr-un material impermeabil, cu pliuri foarte fine. Folosindu-se de principiile ingineriei aeronautice pe care a studiat-o în facultate, designerul şi-a propus să creeze Petit Pli, „cea mai avansată îmbrăcăminte pentru copii din lume”.

Materialul din care hăinuţele sunt realizate este unul foarte uşor, impermeabil, lavabil şi reciclabil, iar tehnica prin care este pliat materialul permite oricărui copil de până la 3 ani să le poarte.

Conform studiilor, majoritatea copiilor cresc cu 7 măsuri în primii 2 ani de viaţă. Asta înseamnă enorm de multe haine de copii care rămân mici în foarte scurtă vreme. Designerul a luat în considerare nu numai frustrarea părinţilor (şi a rudelor, în cazul său), ci şi responsabilitatea faţă de mediu, prelungind durata de viaţă a acestor produse şi limitând consumul de resurse şi emisiile de carbon. Acest concept l-a adus pe tânărul designer pe lista scurtă a prestigiosului premiu James Dyson

Detalii pe site-ul petitpli.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO