Căutare

Share this article

Celebrul designer Philippe Starck a dezvăluit de curând planurile sale de a construi un hotel nemaivăzut. Şi când folosim acest epitet chiar ne gândim la basme şi poveşti. De acolo pare desprinsă ideea lui Philippe Starck, aceea de a gândi un fel de castel deasupra unui hotel.

Imaginile proiectului său, Maison Heler, sunt de-a dreptul fantasmagorice: un hotel de 14 etaje, construit în inima oraşului Metz.

Noul hotel va fi compus dintr-o clădire-monolit, deasupra căreia va trona o clădire cu arhitectură alsaciană de secol 18. Starck vede această clădire de la vârful construcţiei sale ca pe o operă de artă locuibilă. Clădirea alsaciană va beneficia chiar şi de o terasă cu grădină, acolo sus, pe acoperiş. Bonus – o vedere uimitoare deasupra oraşului.

Partea de jos a hotelului-monolit va beneficia de 119 camere şi apartamente. Complexul hotelier va beneficia, desigur, de un restaurant şi un lounge-bar, sală de gimnastică şi spaţii pentru întâlniri şi conferinţe.

Proiectul va fi primul hotel din Europa creat şi construit de la zero de către Philippe Starck. Maison Heler face parte din Curio Collection by Hilton Group, o serie de 50 de locaţii exclusiviste cu caracter şi personalitate reunite sub acelaşi concept.

Clădirea impresionantă semnată de Starck va fi un punct de atracţie al oraşului Metz, situat în apropierea amfiteatrului, într-o zonă vibrantă din punct de vedere cultural.

 

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO