Căutare

Share this article

Harry Potter, micuţul vrăjitor de la Hogwarts care nu a încetat să fascineze de la apariţia cărţilor lui J. K. Rowling şi până azi, îşi trăieşte aventurile şi în teatru. Piesa “Harry Potter and the Cursed Child”, scrisă de Jack Thorne pornind de la o poveste semnată de Thorne, J. K. Rowling şi John Tiffany, a făcut senzaţie la Londra încă de la lansarea din 2016, acum atingând numărul record de 11 nominalizări la premiile Olivier, după cum anunţă news.ro.

Existente încă din 1976 şi denumite astfel începând din 1984 în cinstea actorului Laurence Olivier, premiile Olivier (considerate echivalentul britanic al Tony Awards, decernate în SUA pentru producţiile de pe Broadway) recompensează, în fiecare an, cele mai bune producţii de teatru din Marea Britanie.

Astfel, “Harry Potter and the Cursed Child” (la ale cărei reprezentaţii biletele au fost epuizate până anul viitor) este singurul spectacol care a primit un total de 11 nominalizări la Olivier de la ”Hairspray” (un musical adaptat după filmul cu acelaşi nume al lui John Waters), din 2008. Printre nominalizările pe care le-a primit această piesă în două acte (care îi prezintă pe Harry, Hermione şi Ron la vârstă adultă, în timp ce copiii lor studiază la şcoala de magie Hogwarts) se află şi cele pentru “cea mai bună piesă nouă”, “cel mai bun actor (Jamie Parker) şi “cea mai bună actriţă” (Noma Dumezweni).

Până la Gala Premiilor Olivier – care va avea loc la Royal Albert Hall din Londra, pe 9 aprilie, şi care va premia şi cele mai bune musical-uri, spectacole de dans şi de operă – să revedem câteva din cele mai bune scene din seria de filme „Harry Potter„!

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO