fbpx

Căutare

Share this article

Imaginează-ţi „Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor” în zilele noastre, cu personaje exlusiv de culoare! Lumea lui Lewis Carroll (pe care scriitorul a creat-o cu mult timp în urmă) devine dintr-o dată mai puţin suprarealistă decât cea creată de artiştii, muzicienii şi actorii de culoare care intră în pielea lui Alice, a Pălărierului Nebun, a Reginei de Inimă Roşie sau a Iepurelui Alb. Pentru că aşa arată universul lui Alice reemaginat de Edward Enninful (redactor şef British Vogue) pentru ediţia 2018 a vestitului calendar Pirelli; o altfel de ”Ţara Minunilor”, în care modelele Naomi Campbell şi Duckie Thot, actriţa Whoopi Goldberg, rapperul Sean „Diddy” Combs şi mulţi alţii fac un spectacol vizual cu totul special, al cărui cuvânt de ordine este diversitatea. Asta şi-a propus Enninful atunci când i-a prezentat ideea fotografului de modă Tim Walker şi artiştilor care fac parte din proiect. Rezultatul este unul inedit, în care frumosul convieţuieşte cu bizarul, iar senzualul cu comicul. Nimic surprinzător pentru un calendar Pirelli care, încă din 1963 – când celebra companie de cauciururi Pirelli publica prima ediţie a calendarului ca pe o „vitrină” a frumuseţii feminine -, prezintă imagini spectaculoase cu staruri de cinema, vedete din muzică, modeling şi sport.

Dacă la ediţiile precedente, nume mari ale fotografiei precum Annie Leibovitz şi Peter Lindbergh au creat imagini cu femei puternice şi actriţe faimoase nemachiate, iată că pentru 2018, Tim Walker a imgaint un univers dominat de personaje de culoare. Este primul caledar Pirelli cu o astfel de ”distribuţie” de la ediţia din 1987, când Naomi Campbell, care avea pe atunci doar 17 ani, poza pentru prima dată pentru brandul italian.

Întrucât calendarul nu se vinde publicului, ci este oferit celebrităţilor şi celor din diferite industrii, nu putem decât trage cu ochiul la imaginile apărute în presă şi la filmuleţul dedicat acestei ediţii. 

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO