Planifică-ți o vacanță în Seychelles. Ai nevoie de 14 zile pentru a vizita 3 insule din cele 115 - LIFE.ro
Mergi la conținut

Seychelles este paradisul vacanțelor binecuvântat cu plaje uimitoare, ape albastre, dealuri luxuriante și viață exotică pe mare. Vorbim de un arhipelag îndepărtat din Oceanul Indian format din 115 insule și care ademenește călătorii cu vremea sa caldă pe tot parcursul anului și comorile naturale frumoase.

Seychelles sunt o destinație de vis, nu doar datorită plajelor lor uimitoare, ci și datorită vieții spectaculoase a plantelor și animalelor care poate fi găsită acolo, a localnicilor prietenoși și a numeroaselor insule, fiecare având propriul său caracter.

Creați-vă propriul pachet de vacanță în Seychelles

Prin gruparea hotelurilor, zborurilor și suplimentelor, cum ar fi închirierea de mașini și experiențe, vă puteți bucura de vacanța visurilor pentru mai puțin. Puteți alege dintre 564 de hoteluri, începând de la 297 USD pe noapte.

Aeroportul Internațional Seychelles este situat pe insula Mahé. După ce v-ați instalat la hotel, îmbrăcați-vă în costumul de baie și bucurați-vă de soare pe una dintre plajele uimitoare ale insulei, cum ar fi Beau Vallon, Anse Intendance sau Anse Royale.

Din Mahé, este o călătorie de o oră cu feribotul până la Insula Praslin. Închiriază o mașină când ajungi și explorează unele dintre plajele mai izolate ale insulei, cum ar fi Anse La Blague și Anse Georgette. Vallee de Mai merită și ea o oprire. Situat în inima orașului Praslin, găzduiește faimosul coco de mer, cea mai mare sămânță din regnul plantelor.

O călătorie cu feribotul de 15 minute de la Insula Praslin vă va duce la La Digue relaxat. Cunoscut pentru plajele sale incredibile, este paradisul tropical suprem. Închiriază o bicicletă și explorează comori precum Anse Marron și Anse Source d’Argent.

Vizitați Mahé, Praslin sau La Digue în ultima săptămână a lunii octombrie

Nu rata Festivalul Creole desfășurat pe parcursul a șase zile. Acest eveniment artistic, muzical și alimentar este una dintre cele mai importante sărbători din Seychelles.

Dacă intenționați să rămâneți în capitală și să experimentați cultura creolă plină de culoare, de ce să nu răsfoiți pachetele de vacanță?

Cât costă o vacanță în Seychelles?

Majoritatea oamenilor cred că o vacanță în Seychelles trebuie să fie scumpă, dar nu este întotdeauna cazul. O excursie de 14 zile, care include zboruri, transferuri și cazare, începe de la doar 1600 EUR de persoană.

Seychelles este cald pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie între 26 și 32 de grade în fiecare zi. Datorită apropierii sale de Ecuator, vremea este constantă pe tot parcursul anului și este excelentă pentru o vacanță pe tot parcursul anului.

Ce insule Seychelles ar trebui să vizitez?

Pentru a decide ce insule Seychelles ați dori să vizitați, trebuie mai întâi să determinați durata vacanței, astfel încât să puteți estima câte insule sunt posibile. Dacă vizitați Seychelles pentru prima dată, nu trebuie să ratați cele trei insule principale: Mahé, Praslin și La Digue. Cu toate acestea, există multe alte insule care ar putea fi interesante pentru tine. Te întrebi câte zile ar trebui să planificați o vacanță în Seychelles?

O vacanță clasică în Seychelles durează între 10 și 14 zile. Această durată înseamnă că aveți suficient timp pentru a vizita trei insule diferite Seychelles pentru a le cunoaște propria frumusețe și tempo-uri individuale. Dacă doriți să vedeți mai mult de trei insule în timpul șederii, atunci ar trebui să planificați o vacanță de 3 săptămâni.

Câte insule Seychelles ar trebui să vizitez?

Cei care stau în Seychelles doar 7 zile își vor păstra șederea pe o singură insulă, deoarece acest lucru este cel mai practic pentru o ședere atât de scurtă. De acolo, puteți face, de asemenea, excursii de o zi cu feribotul către alte insule sau excursii în jurul mai multor insule.

Oricine dorește să petreacă 10 zile în Seychelles poate vizita două insule ca parte a unei excursii de insulă. O a treia insulă poate fi apoi vizitată ca parte a unei excursii de o zi.

Dacă stați două săptămâni, atunci ați putea vizita trei insule dacă doriți. În acest fel, puteți cunoaște cele trei insule principale ale Seychelles, având și timp pentru activități și relaxare.

De asemenea, este posibilă o combinație de una sau două insule principale și o altă insulă mai mică.

În cele din urmă, dacă alegeți să rămâneți trei săptămâni în Seychelles, atunci puteți planifica să vizitați 4 insule. De obicei, aceasta ar consta din cele trei insule principale și încă una. Fiecare insulă are propriul său caracter și poate fi descoperită cu ușurință într-un timp atât de lung.

De ce ar trebui să vizitezi mai multe insule Seychelles?

Seychelles oferă 115 insule diferite, făcându-le destinația perfectă pentru vizitarea insulelor. Fiecare dintre insule este frumoasă în felul său și merită să le vizitați. Faceți o vizită la mai multe insule în timpul unei călătorii și puteți vedea insule de granit cu bolovanii lor impresionanți, precum și insule de corali, unde plajele se întind pe tot parcursul insulei. Principalele insule din Seychelles, precum și alte câteva, sunt situate la o oră de mers cu barca una de cealaltă, deoarece transferurile între insule sunt rapide și nu petreci timp călătorind în jur. Excursiile cu barca sunt, de asemenea, impresionante cu priveliștile lor asupra apei și insulelor, așa că nu pierdeți nicio vacanță chiar și atunci când călătoriți. Desigur, vom aranja cu plăcere toate transferurile și transferurile de apă pentru dvs., permițându-vă să vă bucurați din plin de vacanță.

Cum ajung la diferite insule și cum mă pot deplasa?

Toate cele trei insule principale sunt conectate prin transferuri cu feribotul. Există un feribot între Mahé și Praslin de mai multe ori pe zi, care durează mai puțin de o oră. Alternativ, puteți lua un avion cu elice; acest lucru durează doar 15 minute și, presupunând că nu există nori, vă oferă o vedere uimitoare de sus asupra Seychelles.

Între Praslin și La Digue, există și un serviciu de feriboturi. Acesta durează aproximativ 20 de minute. Unele alte insule Seychelles sunt accesibile cu barca, de exemplu, Silhouette, Round și Felicité, de obicei folosind barca unei stațiuni.

Sunt posibile și transferurile cu elicopterul, dar mult mai scumpe decât transferurile cu barca.

Exemplu de itinerar de două săptămâni pentru o vacanță în Seychelles

Iată o idee despre ce ai putea face în timpul unei vacanțe de două săptămâni în Seychelles. Astfel, puteți cunoaște insulele Oceanului Indian și cele mai bune atracții ale acestora și nu ratați cele mai bune părți ale țării.

Ziua 1: Sosire in Seychelles si transfer la Praslin. Aeroportul internațional este situat pe cea mai mare insulă din Seychelles, Mahé. De aici, călătoriți cu avionul sau cu barca (15 minute și respectiv 1 oră) până la Praslin.

Ziua 2: Relaxați-vă după lunga călătorie pe Cote d’Or, cea mai frumoasă plajă din Praslin.

Ziua 3: Descoperiți insula plină de culoare Praslin și vizitați rezervația naturală Vallée de Mai, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici, puteți găsi palmierul endemic Coco de Mer, al cărui fruct este bine-cunoscut în întreaga lume pentru forma sa unică. Alternativ, puteți vizita parcul natural la fel de frumos Fond Ferdinand. Conduceți până la renumita plajă Anse Lazio și bucurați-vă de o priveliște spectaculoasă a apusului de soare acolo la sfârșitul după-amiezii.

Ziua 4: Mergeți într-o excursie de o zi pe insula vecină Curieuse, unde peste 200 de broaște țestoase uriașe trăiesc libere. Pe drum, te vei opri la St. Pierre, unul dintre punctele fierbinți de snorkelling din Seychelles.

Ziua 5: Mergeți la cea mai frumoasă plajă din Praslin, Anse Georgette. Pentru a ajunge la plaja trebuie sa contactati Hotelul Constance Lemuria (cu 2 – 3 saptamani inainte), deoarece accesul la plaja necesita traversarea proprietatii hotelului. Seara, veți călători spre La Digue (15 minute)

Ziua 6: Pe uimitoarea insulă La Digue, turiștii și localnicii se deplasează cu bicicleta. Închiriază una în port și începe-ți șederea pe insulă mergând la plaja Grand Anse. De aici, puteți face, de asemenea, o scurtă plimbare la Petite Anse și Anse Cocos.

Ziua 7: Vizitați moșia L’Union, o plantație de vanilie și scorțișoară. De aici, puteți ajunge la cea mai fotografiată plajă din lume, Anse Source d’Argent. Bucurați-vă de frumusețea ei și savurați un suc de fructe la barul de pe plajă.

Ziua 8: Faceți unul dintre numeroasele tururi posibile în La Digue. De la drumeții pe bolovani de granit, excursii cu elicopterul, la tururi de snorkelling, totul este posibil aici!

Ziua 9: Relaxați-vă pe Anse Severe sau faceți o excursie cu bicicleta prin insulă înainte de călătoria înapoi pe insula principală Mahé (1,5 ore cu barca).

Ziua 10: Descoperiți capitala Seychelles, Victoria. Piața Sir Selwyn Selwyn Clarke, Templul hindus și clădirile din jurul pieței merită vizitate.

Ziua 11: Luați mașina de închiriat la sud de Mahé și descoperiți frumoasele plaje Anse Takamaka, Anse Royale și Anse Forbans. Puteți vizita aceste plaje toată ziua.

Ziua 12: Mergeți într-un tur de drumeție pe Mahé. Vă putem recomanda cu căldură turul de drumeție de la Bel Ombre la Anse Major (aproximativ 2 ore). Apoi puteți lua o barcă cu taxi înapoi de la plajă.

Ziua 13: Relaxați-vă la sfârșitul vacanței pe plaja preferată și priviți înapoi la vacanța voastră. De ce să nu pui niște căști și să asculți „Going Back to the Seychelles” a lui Patrick Victor în același timp?

Ziua 14: Plecare.

Sursa foto: Depositphotos.com

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora