fbpx

Căutare

Share this article

Cine nu-și mai amintește de Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari, scrisă de Nina Casian? Dar de aventurile Prințului Miorlau?

Editura Frontiera a re-editat două dintre cărțile pentru copii semnate de Nina Casian și, mai mult decât atât, le-a găsit ilustrații adaptate copiilor de azi. Nu-ți imagina că a găsit ilustrațiile undeva pe stradă, ci, mai degrabă, a găsit cei mai buni ilustratori care să spună în imagini poemele acestei scriitoare extrem de talentate.

Citește și: Portret sepia: Nina Cassian, scriitoarea de la „curtea” regimului comunist, muza, iubita și amanta marilor nume ale literaturii române

Prima carte re-editată a fost Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru (ilustrații Karda Zenko), iar de curând, editura Frontiera a anunțat lansarea cărții  Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari. Anul viitor abia îl așteptăm pe Prințul Miorlau să ne delectăm cu aventurile lui.

Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricarieste unul dintre marile poeme pentru copii ale Ninei Cassian, acum apărut într-o ediție adaptată grafic pentru copiii de astăzi. Ilustrațiile cărții sunt realizate de Andrei Tache, arhitect și grafician român. 

Roșcată-ca-Arama este mama a șapte pui de șoricar: Sugiuc, Croc, Trigon, Morcovel, Nisipica, Săbiuța și Nasulina. Așa cum se întâmplă la căței, puii sunt dați spre adopție – toți, cu excepția Nasulinei, care rămâne cu mama. Cu toții se reunesc o dată pe an (pe 31 februarie!) și își povestesc aventurile. La reuniunea anuală lipsește însă Trigon, a cărui dispariție este o adevărată enigmă, dar și punctul în care cartea decolează în… spațiu!

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligrueste cel mai spectaculos poem pentru copii al Ninei Cassian și totodată o poveste care devine repede de neuitat. Părinții tăi și-o amintesc prea bine, iar de acum înainte o vei îndrăgi și tu, cu siguranță, pentru totdeauna. Ilustrațiile cărții sunt realizate de Karda Zenko.

Ninigra are culoarea mierii și un defect de vorbire foarte… tigresc. Aligru este brun, politicos și vorbește ca din carte. Amândoi trec printr-o aventură neașteptată în junglă. Se rătăcesc prin mlaștină, sunt înrobiți de animale stranii și se aliază cu un papagal care cunoaște cele mai ascunse secrete ale junglei. Cei doi pui de tigru descoperă împreună ce înseamnă nu doar prietenia, ci și curajul. Curajul de a spune lucrurilor pe nume!

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO