Porţelanurile Wagner: drumul de la inspiraţie la o ceaşcă de ceai - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Uneori, o ceaşcă nu este doar o ceaşcă. Uneori, o ceaşcă este o poveste. Desigur că aţi tot auzit despre lucruri „cu” sau „de” poveste, dar cam toate obiectele create în universul Wagner (al surorilor Irina şi Ana Wagner) pornesc de la o istorie. De altfel, surorile declară despre ele că spun poveşti pe porţelan de mai bine de zece ani, căutând frumosul în orice fragment de viaţă sau natură.

Cea mai recentă colecţie de porţelanuri poartă numele „Despre albastru, păuni şi alte culori” şi este dedicată servicii ceaiului şi mesei, tema predominantă fiind cea a păunului albastru. Decorul este îmbogăţit cu tuşe din aur pur, aplicate prin pictură manuală, şi cu citate din mari pictori şi scriitori care ne spun cum au văzut ei lumea şi au înţeles viaţa prin culoare: Paul Klee, Kandinsky, Van Gogh sau Goethe.

Dar de ce tocmai păun? Povestea începe mai demult, în Croaţia, pe malul mării. Artista Ana Wagner ne dezvăluie sursa de inspiraţie: „Sunt două insule în Croaţia, lângă Dubrovnik: Lokrum şi Mljet. În Lokrum am întâlnit, într-o vară, la tot pasul, păuni superbi. Şi, peste tot, o mare de un albastru cum nu am mai văzut. Albastrul păunului, albastrul marii, albastrul cerului, albastrul meu favorit, toate le-am adus cu mine în atelier şi pe porţelan.”
Aşa că din Croaţia, albastrul mării, frumuseţea păunilor şi poveştile pot ajunge, prin porţelanurile pictate cu migală, la tine acasă.

 
Creaţiile Wagner se găsesc fie la atelierul din Cotroceni (Dr. Gheorghe Marinescu nr.4, etaj 1), fie la punctul de vânzare din Mall Baneasa. 
 
 
 
 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO