Povestea unei mame cu 9 copii, cel mare are 23 de ani, cel mai mic are 9. Magdalena Vasile și-a imaginat viața cu 2 copii, soțul său cu 7, dar soarta i-a făcut să aibă o familie mult mai mare - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ne-am întâlnit cu Magdalena Vasile într-o după-amiază caldă de octombrie în București. 

Magdalena, o femeie cu trăsături angelice și cu personalitate caldă și empatică, ne-a povestit despre puterea femeilor de a aduce pe lume copii și de a-i transforma nu numai în adulți cu o carieră reușită și o viață de succes, ci și în oameni

Magdalena a adus pe lume 9 copii. S-a dedicat întru totul creșterii și educării acestora, devenind ea însăși un model de mamă și femeie care a fost și este mereu alături de fiii și fiicele sale atunci când aceștia au nevoie de sprijin. 

Când am întâlnit-o pe Magdalena, am văzut o femeie cu o siluetă demnă de invidiat, pe care puțin probabil cineva i-ar atribui-o unei mame care a născut 9 copii. Deși fiul cel mare, Daniel, are 23 de ani, Magdalena ar putea ușor să fie confundată drept sora mai mare. Așa de exuberantă și vivace este. 

În zilele noastre, cuplurile care depășesc 2 copii primesc deseori aprecieri pentru curajul de a avea o familie numeroasă. Multe întrebări se iscă cu privire la cum ar putea să facă față programelor de la grădiniță, de la școală, vacanțelor, dimineților agitate, lipsei somnului sau altor activități cotidiene. 

Magdalena Vasile
Familia Magdalenei Vasile

Magdalena și soțul său nu și-au pus deloc aceste întrebări. Au știut încă din momentul în care au format o familie că atâția copii cât le va da Dumnezeu, ei se vor bucura de ei. 

Magdalena și-a imaginat viața cu 2 copii, soțul său cu 7. Soarta a făcut așa încât să-i mulțumească pe amândoi, iar împreună au 9.

Magdalena Vasile: „Dacă Dumnezeu îmi dă copii, să Îmi dea și o inimă bună ca să-i primesc” 

Își aduce aminte de o discuție cu o cunoștință, care i se destăinuise că îi era teamă să aibă al doilea copil pentru că nu știa dacă o să-l poată iubi la fel de mult precum îl iubește pe primul. 

„Pe toți cei 9 copii ai mei îi iubesc la fel de mult pe fiecare în parte. Nu există iubire mai mare decât cea de mamă. Fiecare femeie care este mamă înțelege exact ce spun”.

Meseria de mamă i-a fost un loc de muncă cu normă întreagă

„De la prima sarcină, împreună cu soțul meu, am decis că un copil este o mare responsabilitate și de aceea are nevoie de toată atenția noastră. Am ales să mă dedic întru totul copiilor, deoarece nu voiam să ratez nicio perioadă din viața lor. 

Meseria de mamă este un job full-time, 24/7, cu nopți nedormite sau sesiuni de somn întrerupte. Mă bucur și acum că am luat decizia de a fi în permanență alături de copii. Nu regret că nu am ales să am un loc de muncă în paralel, pentru că altfel aș fi ratat atâtea momente importante din viețile lor. Eu cred că noi femeile împrăștiem iubirea, iar o casă plină de iubire este o casă în care vrei să stai, te bucuri și te simți împlinit.

Mezina familiei are 9 ani, iar atunci când voi simți că îmi doresc să mă întorc la un loc de muncă, o voi face. Un loc de muncă mi-l poate da aproape oricine, dar timpul cu familia mea nimeni”.

Ca mamă, Magdalena Vasile spune că răbdarea se învață

Înainte să devină mamă, Magdalena credea despre ea că este o persoană răbdătoare și blândă și că nimic nu o poate scoate din această stare. Dar atunci când mai multe voci plâng, fiecare cere câte ceva, iar tu ești o singură persoană, acela este momentul când o mamă învață cu adevărat să aibă răbdare, să știe să asculte și să consoleze puii săi de oameni. 

Un copil este o bucurie și un dar al vieții pentru părinți. Magdalena și soțul său au acasă 9 bucurii: Daniel (23 ani), Cosmin (22 ani), Dragoș (21 ani), Alexandra (19 ani), Matei (18 ani), Răzvan (16 ani), Iulia (14 ani), Sabina (12 ani) și Mara Comoara (9 ani), așa cum este ea alintată acasă, ne spune Magdalena. 

Pe fiecare dintre copii i-a ajutat la școală, i-a dus la lecțiile de vioară sau pian și i-a învățat ca tot ceea ce lasă în urma lor să fie curat și ordonat. Și băieții știu să spele, să meargă la cumpărături pentru familie sau să facă curățenie. Magdalena glumește că băieții ei sunt tipul de băieți pe care orice mamă de fiică și i-ar dori pentru fiica sa. Dar știm că este adevărat ceea ce spune. 

Atunci când vorbeam cu Magdalena, am văzut în spatele ochilor ageri, un adevărat general. O mamă-general, care, cu blândețe, i-a ghidat pe fiecare dintre copii și i-a sprijinit în pasiunile și interesele lor. 

Magdalena Vasile
Magdalena Vasile împreună cu familia sa

Experiența de la nașteri. Pe același drum cu medicul. 

Pe primii 4 copii i-a născut la o maternitate din București și a trecut prin clipe pe care nu și-ar fi dorit să le repete, de aceea a ajuns la Dr. Corina Bușe, la Spitalul CF 2 din București.  

La fiecare din cele 5 nașteri a avut experiențe minunate, de care s-a bucurat incomensurabil. Alături de dna. Dr., a aflat ce înseamnă cu adevărat sprijinul unui medic ginecolog care nu te judecă, care te sprijină în orice pas, care este empatic și care îți sporește bucuria de a deveni mamă. 

Prima naștere alături de dna. Dr., atunci când Matei a venit pe lume, a avut o poveste cu totul și cu totul fermecătoare. 

Dr. Bușe era și dumneaei însărcinată atunci când Magdalena a venit la primul consult, amândouă având data nașterii în aceeași lună. Deoarece zilele treceau și Matei era pregătit să vină pe lume, și dna. Dr. urma să intre în concediul de naștere binemeritat. Aflând această veste și dorindu-și foarte mult să nască alături de dumneaei, Magdalena, cu o încredere oarbă, i-a spus doamnei Dr. „Eu luni nasc cu dumneavoastră!”. Și așa a făcut, pe 12 septembrie, în ultima zi de lucru înainte de concediu a doamnei Dr., Magdalena l-a născut pe Matei. 

Citește și: Tânăra care nu a realizat că este însărcinată. Dr. Corina Bușe: „Adolescenta de 14 ani își începuse viața sexuală cu naivitate, neștiind posibilele consecințe ale unui act sexual neprotejat”. Cât de importante sunt vizitele anuale și de ce ar trebui să avem educație sexuală în școli

Ne-am bucurat să auzim o poveste așa frumoasă de naștere, dar și să vedem încrederea pe care o pacientă o are în medicul său ginecolog. O relație medic-pacient bazată pe încredere și empatie, mereu va conduce la astfel de cazuri fericite. 

mamă de 9 copii
Magdalena Vasile împreună cu familia sa

Am întrebat-o pe Magdalena Vasile ce sfat i-ar da unei viitoare mame…

„Prețuiește clipa. Bucură-te de fiul tău sau de fiica ta în momentul prezent. Nu te gândi cum va fi atunci când vor fi mari și independenți și nu o să trebuiască să le mai dai lingurița cu mâncare. Mai târziu, vei tânji după acele momente. Copiii, când sunt mici și depind cu totul de noi, ne dau o bucurie imensă ce ne face să iubim viața mai mult decât am crede că este posibil omenește”.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora