Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre - LIFE.ro
Mergi la conținut

Povestea de dragoste dintre Prințul Harry și Meghan Markle de la început și până în zilele noastre

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle începe, se pare, cu un „blind date”, al cărei responsabil nu se știe cu certitudine
Share this article

Orice poveste începe cu „a fost odată ca niciodată și de n-ar fi nu s-ar povesti”. Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle începe, se pare, cu un „blind date”, al cărei responsabil nu se știe cu certitudine.

„I love a great love story” – Îmi place o poveste de dragoste frumoasă – declara Meghan Markle pentru Vanity Fair în 2017 și se pare că ea este protagonista unei astfel de povești. Povestea de dragoste ca în basme dintre Prințul Harry și actrița americană, Meghan Markle, a venit ca o furtună în lume, afișând o iubire atât de dulce ce numai în filmele de dragoste întâlnești.

Încă din 2016 cei doi îndrăgostiți au fost prezenți aproape tot timpul în atenția presei și au avut multe de înfruntat pentru a fi împreună. Pe de o parte au fost nevoiți să facă față atacurilor venite din presă, iar pe de altă parte să obțină aprobarea familiei regale. Când totul părea să se fi liniștit, s-au logodit, s-au căsătorit și au adus pe lume un copil, lucrurile au luat o altă întorsătură. Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle au decis că vor să renunțe la toate beneficiile ce veneau doar pentru că purtau sânge albastru, realizând că îndatoririle erau mult mai mari. Azi locuiesc în California și tocmai ce au anunțat că vor mai avea un copil. Și de parcă anunțul nu ar fi fost suficient de puternic, au acordat un interviu de două ore în emisiunea lui Oprah, unde au vorbit despre absolut orice. Lumea este din nou în fierbere.

Dar până la Oprah, ne-am gândit să facem o retrospectivă asupra uneia dintre cele mai mediatizate povești de dragoste: Povestea de dragoste dintre prințul Herry și Meghan Markle, de la început și până în zilele noastre.

Foto: Getty

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Cum s-au cunoscut?

Blind dates nu duc adesea la conexiuni instantanee, însă Harry a participat la una în urma căreia a știut că cea din fața sa este aleasa, încă din primul moment în care a întâlnit-o. Cel sau cea care a pus la cale această întâlnire pe nevăzute rămâne în continuare înconjurat/ă în mister. E! News susține că este vorba de prietena familiei regale,  Violet von Westenholz. Alte teorii indică responsabila în persoana creatoare de modă britanice,  Misha Nonoo, o prietenă apropiată de ani de zile a lui Meghan.

Dar oricine ar fi fost, e clar că și-a făcut bine treaba. Meghan a declarat apoi că nu știa foarte multe lucruri despre Harry înainte de această întâlnire și că a întrebat doar dacă este drăguț. Într-un interviu pentru BBC, cei doi au spus că s-au întâlnit la un pahar și imediat au știut că se vor mai revedea, așa că s-au întrebat reciproc: „Ce facem mâine?”.

După numai două întâlniri, Prințul Harry și-a mai asumat un mare risc: „Am convins-o să mă însoțească în Botswana unde am campat sub cerul liber”.

„Am fost cu adevărat singuri, ceea ce a fost crucial pentru mine pentru a mă asigura că avem șansa de a ne cunoaște”, a mai explicat el. Călătoria are încă multă semnificație și pentru relația lor. Piatra centrală a inelului de logodnă al lui Meghan a venit de fapt din Botswana, în detrimentul colecției de pietre regale.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Primele scandaluri în presă și Harry ia atitudine

După aproape șase luni de relație fericită în intimitate, tabloidele au prins vântul romantismului regal. Sunday Express a publicat o poveste pe 31 octombrie 2016, susținând că Harry a fost „păzit” de actrița din „Suits”. Nu a durat mult până când mai mulți oameni au început să facă legăturile. Hello! a remarcat faptul că cei doi purtau brățări asortate, în timp ce alții sincronizau postările internaționale ale lui Meghan pe Instagram cu programul încărcat de călătorie al lui Harry.

În ciuda veștii minunate despre un Harry îndrăgostit, furtuna virală care a urmat nu a fost prea amabilă. Hărțuirea lui Meghan și a familiei sale a devenit atât de serioasă încât prima confirmare publică a relației lor a venit ca o declarație sfâșietoare de la Palatul Kensington, subliniind „sexismul și rasismul direct” din spatele abuzului.

„Prințul Harry este îngrijorat de siguranța doamnei Markle și este profund dezamăgit că nu a putut să o protejeze”, se citea în nota din 8 noiembrie 2016. „El știe că este neobișnuit să emită o astfel de declarație, dar speră că oamenii corecți vor înțelege de ce a considerat că este necesar să vorbească public”.

În timp ce mulți oameni credeau că cariera lui Meghan a pregătit-o pentru acest tip de control, ea a dezvăluit ulterior că atenția presei a șocat-o în totalitate. „Nu am făcut niciodată parte din cultura tabloidă. Nu am fost niciodată în cultura pop până la acel nivel și am trăit o viață relativ liniștită”, a spus ea pentru BBC. „Am fost atât de puternic loviți la început cu o mulțime de greșeli încât am făcut alegerea de a nu citi nimic, pozitiv sau negativ … În schimb, ne-am concentrat toate energiile doar pe alimentarea relației noastre”.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Meghan este prezentată familiei

Atunci când „trebuie să-i cunoști părinții” este destul de stresant. Cum ar fi să știi că familia iubitului tău conduce Anglia și este compusă din regi, regine, prinți și prințese?

Meghan a luat această provocare pas cu pas. Primii care au spart gheața au fost prințul William și prințul Charles. Se pare că au urmat ducesa de Cambridge și prințesa Charlotte, în ianuarie 2017.

A urmat o primăvară în care au avut suficiente ocazii să se întâlnească. Pe lângă frecventele apariții la Nottingham Cottage în Palatul Kensington, Meghan l-a însoțit pe Harry în Jamaica, iar apoi la nunta prietenului său din copilărie, unde s-a vorbit că păreau extrem de îndrăgostiți.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Lucrurile devin serioase

Pe 6 mai (ziua de naștere a viitorului lor fiu), Harry și Meghan au apărut la primul lor eveniment public împreună. Actrița a fost alături de iubitul ei la un meci de polo de caritate, iar ulterior au fost prinși sărutându-se, de un fotograf.

La prima lor aniversare, Meghan a făcut marele pas de a-și închide blogul de lifestyle, The Tig. Cuplul și-a sărbătorit aniversarea revenind în Botswana, într-o altă escapadă. Călătoria a inclus un sejur într-un habitat superb al faunei sălbatice, plus o vizită la Cascada Victoria. Practic, a fost nebunesc de romantic.

A urmat și prima declarație publică, într-un interviu în Vanity Fair, unde Meghan a spus: „Suntem un cuplu. Suntem îndrăgostiți”, dar s-a ferit să dea prea multe detalii.

Apoi au fost văzuți împreună în septembrie, la Invictus Games în Toronto. Tot aici a fost și mama lui Meghan care i-a oferit prințului oportunitatea de a-i cere mâna fiicei sale.

Mai aveau de trecut o singură barieră: regina Elisabetha. Din fericire, în toamna lui 2017, Meghan a întâlnit-o la castelul Balmoral unde și-a dat consimțământul pentru nunta nepotului său.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Logodna

Cu familiile de partea lor și potențialul unei noi vieți interesante împreună, prințul Harry a pus oficial întrebarea la începutul lunii noiembrie, într-o noapte liniștită în Nottingham Cottage. Cei doi se pare că găteau niște pui prăjit împreună când prințul a coborât pe un genunchi. „A fost o surpriză extraordinară. A fost atât de dulce, de natural și foarte romantic”, a povestit Meghan ulterior.

Pe lângă diamantul din Botswana, Harry a mai încorporat în inelul de logodnă alte două pietre din colecția de bijuterii a mamei sale, prințesa Diana.

În 15 luni avea să fie nunta regală. În pregătirea acesteia, Meghan avea de urmat mulți pași pentru a putea intra în familia regală: A părăsit distribuția „Suits”, și-a închis toate conturile personale din social media și a învățat eticheta regală așteptată din partea unei viitoare ducese.

O nuntă ca în basme

Prințul Harry și Meghan Markle au devenit ducele și ducesa de Sussex pe 19 mai 2018, la capela Sf. Gheorghe, de la castelul Windsor. Mireasa a purtat o rochie simplă, dar clasică, în linie A, creată de Clare Waight Keller, de la Givenchy. Voalul ei de 5 metri lungime avea modele florale brodate manual reprezentând toate cele 53 de țări din Commonwealth.

Fiecare membru important al familiei regale a participat la ceremonie, inclusiv regina și prințul Philip, precum și vedete precum Oprah și Serena Williams. Mama lui Meghan, Doria Ragland, a venit din California, iar prințul Charles a escortat mireasa în biserică, după ce tatăl ei, Thomas Markle, a decis să nu mai participe.

Nunta regală. Foto: Shutterstock

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Apariția pe lume a bebelușului regal

La 15 octombrie 2018 – la doar cinci luni de la nuntă – prințul Harry și Meghan Markle au anunțat că familia lor se va mări cu încă un membru. În pregătirea acestui eveniment, cuplul a făcut marele pas de a se muta din Palatul Kensington, din Londra, la Frogmore Cottage din Windsor, renovând o casă cu 10 dormitoare.

Meghan și-a asumat multe angajamente publice de-a lungul sarcinii, călătorind cu soțul ei în Oceania într-un turneu regal de două săptămâni, a încheiat un parteneriat cu Hubb Community Kitchen pentru o carte de bucate de caritate și a devenit patronul oficial al celor patru organizații nonprofit ce se ocupă de artă, acces la educație, împuternicirea femeilor și bunăstarea animalelor.

FAmilia Regală după nașterea lui Archie. Foto: Eonline

După nouă luni încărcate, Meghan Markle și prințul Harry au întâmpinat un băiețel sănătos pe data de 6 mai 2019. Archie Harrison Mountbatten-Windsor este acum al șaptelea pe linie la tron.

„Este magic”, a spus Meghan despre maternitate la prima ei ședință foto după naștere. „Am doi dintre cei mai buni tipi din lume, așa că sunt foarte fericită”.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Ducele și ducesa de Sussex se retrag din rolurile lor regale

În ianuarie 2020, ducele și ducesa de Sussex au arătat pentru prima dată clar că intenționau să se retragă din rolurile lor regale. După unele negocieri, Windsor a fost de acord să-i lase să-și urmeze propriile aranjamente, cu condiția ca ei să înceteze să mai folosească cuvântul „regal” în orice brand profesional.

Foto: Page Six

Harry și Meghan au trecut în mod oficial la noile lor vieți la sfârșitul lunii martie 2020, după ce s-au întors pentru scurt timp în Marea Britanie pentru a întreprinde o rundă finală de angajamente. Ulterior, cei doi s-au stabilit cu Archie în Santa Barbara, California. Au lansat o serie de proiecte între timp, inclusiv încheierea unor acorduri cu Netflix și Spotify și lansarea noului lor non-profit, Archewell.

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Un nou copil este așteptat în familia lui Harry și Meghan

Acum câteva zile, mai precis pe 21 februarie, de Valentine’s Day, Harry și Meghan au anunțat că urmează să devină părinți pentru a doua oară . „Putem confirma că Archie va fi fratele mai mare. Ducele și ducesa de Sussex sunt extrem de fericiți că vor fi din nou părinți”, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului.

La aproape un an de la renunțarea la rolurile regale, Harry și Meghan, împreună cu regina Elisabeta au confirmat că mutarea a fost permanentă. Palatul Buckingham și cuplul regal au făcut declarații simultane pe data de 19 februarie, în acest sens.

Declarația palatului anunța că Harry și Meghan nu vor putea deține patronaje regale și că numirile militare ale lui Harry vor trebui, de asemenea, returnate. S-a concluzionat: „În timp ce toți sunt întristați de decizia lor, Ducele și Ducesa rămân membrii familiei mult iubiți”.

La rândul lor, Harry și Meghan au menționat în declarația lor că „rămân dedicați datoriei și serviciilor lor” și „și-au oferit sprijinul continuu organizațiilor pe care le-au reprezentat, indiferent de rolul oficial”. Acesta a adăugat: „Toți putem trăi o viață de serviciu. Serviciul este universal. ”

Povestea de dragoste dintre prințul Harry și Meghan Markle. Interviul care a pus lumea pe jar

Potrivit măsurătorilor oficiale de audiență, peste 17,3 milioane de oameni au urmărit cu mare interes acest interviu. Timp de două ore, în conversația pe care Meghan și Harry au avut-o cu Oprah, aceștia au vorbit despre tot ce se putea vorbi: de la nunta regală, până la sexul bebelușului pe care îl așteaptă (vor avea o fetiță!) și până la motivele ce i-au determinat să se retragă din rolurile lor de membri seniori ai familiei regale.

Harry și Meghan în interviu, alături de Oprah. Foto: BBC
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora