Povestea de dragoste dintre Steffi Graf și Andre Agassi: “Acum o să pot s-o învârt pe ringul de dans, nici măcar nu mai contează că nu ştiu să dansez…” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Povestea de dragoste dintre Steffi Graf și Andre Agassi: “Acum o să pot s-o învârt pe ringul de dans, nici măcar nu mai contează că nu ştiu să dansez…”

În 1992, Andre Agassi a mers la cumpărături pentru un smoking, în așteptarea primului său dans cu Steffi Graf. „Acum, abia aștept să o învârt pe ringul de dans, nu contează că nu știu să dansez...” își amintește atletul american că se gândise atunci.
Share this article

Doi dintre cei mai mari tenismeni ai lumii și-au unit destinele în 2001, cu doar câteva zile înainte de nașterea primului lor copil, în cadrul unei ceremonii discrete.

Povestea lor de dragoste a început în 1999, după ce Agassi a divorțat de actrița Brooke Shields, iar Steffi Graf a pus capăt unei relații de 7 ani cu pilotul auto german Michael Bartels

 „O femeie care vorbește puțin, dar face mult”, asta a remarcat Andre Agassi la Steffi Graf. De fapt, din punctul lui de vedere, aceasta a fost cea mai importantă calitate a celei ce avea să-i devină soție. „O urmăream de la distanță și m-a impresionat felul în care își vedea de treabă, conștiincioasă și constantă. Aș fi vrut și eu să fiu ca ea”, declara Agassi într-un interviu mai vechi.

Steffi Graf și Andre Agassi

Citește și: Un medic i-a furat speranțele, visurile și abilitatea de a mai merge pe propriile picioare, însă destinul i-a scris o nouă poveste: Flavian Alexandru Crăciun, campion internațional la tenis, în scaun rulant

Steffi Graf a început să joace tenis la 3 ani

Când Steffi avea trei ani, tatăl ei i-a dăruit o rachetă de tenis în miniatură. Cei doi s-au apucat să joace în curte, pe balcon, chiar şi în sufrageria locuinţei cu mingile de pâslă. În scurt timp, micuța Steffi s-a îndrăgostit de acest joc. Lovea ore întregi mingile de zidul garajului. Mai târziu, după ce tatăl i-a descoperit talentul şi ambiţia, a înscris-o într-un club de tenis.

Steffi Graf a câștigat de 22 de ori marile turnee internaționale de tenis „Grand Slam” care cuprind „Australian Open”, „Roland Garros”, „Wimbledon” și „US Open”

Timp de 377 de săptămâni a fost jucătoarea numărul unu de tenis în lume. Printre hobby-urile lui Steffi se numără: designul, arta, fotografia, muzica, literatura.

În ultimii ani ai carierei sportive, multipla campioană a avut câteva probleme de sănătate. Braţul cu care servea cel mai des și genunchii erau lezaţi destul de serios. Tenismena apărea mai rar pe terenurile de tenis, iar în 1999 a câștigat, pentru ultima dată, un turneu de Grand Slam la Paris.

Citește și: Ce controverse se învârt în jurul vieții lui Novak Djokovic, jucătorul de tenis numărul 1 mondial

Andre Agassi a urât din tot sufletul sportul care i-a adus celebritatea

La rândul său, Agassi a câștigat opt turnee de „Grand Slam” și o medalie olimpică de aur, în 1996, la Atlanta. Cariera lui Andre Agassi s-a încheiat în 2006. În 1994, tenismenul a pus bazele fundației The Andre Agassi Charitable Foundation.

În 2009, Agassi și-a lansat cartea autobiografică “Open”. Din paginile acestei cărți aflăm, cu stupoare, că fostul tenismen… a detestat toată viața sportul care l-a făcut celebru.

Tatăl lui Agassi, fost boxeur, a fost cel care a decis că unul dintre cei patru copii ai săi va fi jucător profesionist de tenis. “Alesul” a fost Andre, cel care își dorea cel mai puțin să dea sens visului părintelui său: “Îi spun lui tata că nu-mi place să fiu singur pe terenul de tenis. Tenisul e prea solitar, îi spun. N-ai unde să te ascunzi când lucrurile merg prost. Nu există, ca la fotbal, bancă, linie de tușă, corner. Ești doar tu acolo, dezbrăcat, dar tata îmi urlă în ureche: ”, relatează, în cartea sa, fostul tenismen.

Steffi Graf și Andre Agassi

Andre Agassi o consideră pe Steffi Graf cea mai mare victorie a lui

În 1992, Andre Agassi s-a dus să-şi cumpere un frac pentru primul lui dans cu Steffi Graf. “Acum o să pot s-o învârt pe ringul de dans, nici măcar nu mai contează că nu ştiu să dansez…”, îşi aminteşte fostul tenismen. Campionul la tenis se pregătea pentru Gala Winbledon, nu pentru nunta lor, care avea să aibă loc abia nouă ani mai târzi.

În autobiografia sa, Open, Agassi îşi aminteşte că ardea de nerăbdare să participe la bal, ştiind că cei doi câştigători din acel an, cel masculin şi cel feminin, vor dansa împreună la eveniment. Sportivul american era îndrăgostit de tenismena din Germania încă de pe vremea când ea a oferit un interviu pentru o televiziune franceză: „Am fost ca lovit de fulger, vrăjit de graţia ei subtilă, de frumuseţea ei naturală. I-am transmis un mesaj, în 1991, dar nu mi-a răspuns…”

După ce l-a învins pe Goran Ivanišević, Andre s-a prezentat la bal a doua zi, însă a avut supriza să constate că, pentru prima dată în istorie, dansul campionilor fusese anulat

Totuşi, Andre a întâlnit-o pe Steffi la eveniment când au pozat împreună cu trofeele lor. „«Aş vrea să stau puţin de vorbă cu tine», i-am spus. Niciun răspuns din partea ei. A zâmbit doar puţin şi nici măcar nu-mi dădeam seama dacă era încântată de ce-i spusesem sau doar stânjenită”, îşi aminteşte Agassi.

Abia câţiva ani mai târziu a reuşit Andre să se apropie mai mult de Graf

Ea a avut o relaţie amoroasă cu pilotul de Formula 1 Michael Bartels, între 1992 şi 1999, iar el a devenit iubitul lui Brooke Shields în 1993.

Steffi Graf și Andre Agassi

Întâmplarea face ca actriţa să pună o fotografie cu Graf pe frigiderul ei înainte de nunta ei cu Agassi, în 1997, pentru a-i admira picioarele tonifiate ale sportivei. De parcă destinul îi tot apropia pe cei doi campioni sportivi… Şi aşa a şi fost! Cei doi s-au întâlnit din nou în 1999, după ce mariajul dintre Andre şi Brooke se încheiase.

În încercarea de-a o cuceri, Agassi a complotat cu antrenorul ei ca să se antreneze împreună la un moment dat

Degeaba. Graf nu pica în plasă şi cu asta basta! Tenismenul a început să-i trimită buchete de trandafiri, însă abia după alte câteva luni a început să prindă contur şi idila lor.

În timp ce se afla la bordul unui avion, Stefi a descoperit că meniul era sub forma unei felicitări de ziua ei. Era totul aranjat de Agassi, iar Graf şi-a luat, în sfârşit, inima-n dinţi şi l-a sunat. „Înainte de toate, vreau să-ţi spun că eşti frumoasă. Te respect, te admir şi mi-aş dori enorm de mult să ajung să te cunosc mai bine. Acesta e unicul meu scop în viaţă!”, i-a spus atunci el la telefon.

Steffi Graf și Andre Agassi

Cei doi sportivi s-au căsătorit pe 22 octombrie 2001 „desculţi şi în blugi”, cu mamele lor ca singurii martori la ceremonie. Agassi a recunoscut pentru Forbes India că cea mai mare realizare a vieţii lui a fost că Steffi a acceptat să devină soţia lui.

Citește și: Povestea de viață a polonezei Iga Swiatek, cel mai important nume din tenisul feminin al momentului, jucătoarea care i-a suflat titlul de numărul 1 mondial Simonei Halep

„A fost cea mai importantă victorie a mea… Când Steffi Graf spune «Da!», e tot ce-ţi poţi dori pe lume!”, a declarat încântat Andre Agassi. La patru zile de la nuntă, cei doi au devenit părinţi. Fiul lor Jaden a venit atunci pe lume, iar, în 2003, familia lor s-a extins cu simpatica Jaz.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora