Povestea primei femei din Texas care a jucat poker - legendara Carolyn Taylor - LIFE.ro
Mergi la conținut

Povestea primei femei din Texas care a jucat poker - legendara Carolyn Taylor

Carolyn Taylor este una dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker: a organizat un joc de poker timp de 50 de ani. Care este povestea ei?
Share this article

Carolyn Taylor, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de poker din statul american Texas, a trecut în neființă la vârsta de 76 de ani. Taylor a fost gazda unor partide de poker alături de nume legendare în epoca romantică a acestui joc. Timp de 50 de ani, Taylor a organizat jocuri de poker în Texas și este considerată o legendă a acestui joc.

Având în vedere longevitatea sa, Carolyn Taylor a primit denumirea de „Prima femeie din Texas care a jucat poker”. Ea a organizat jocuri la care au luat parte nume cunoscute ca Amarillo Slim Preston, Bill Smith, Sailor Roberts, Bob Hooks, Cowboy Holford, TJ Cloutier și legenda muzicii country Willie Nelson.

Anunțul decesului a fost făcut printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare de fiul ei, Ben Taylor. „Eroina mea a murit în pace și și-a început călătoria către Regatul Cerurilor. Ea a fost cea mai bună prietenă a mea, un mentor și cel mai mare susținător. De când m-a crescut ca mamă singură și până acum, ea a făcut multe sacrificii și a binecuvântat familia noastră. Cuvintele nu pot exprima durerea și devastarea pe care le trăim cu toții acum în familie. Suntem binecuvântați că a fost o parte atât de importantă din viața noastră. Mama iubea să ofere cadouri, organiza călătorii, știa să spună glume, dar era și cea mai tare mamă pe care un copil și-o putea dori vreodată”, a scris Ben Taylor.

Amintirile lui Carolyn Taylor din lumea pokerului

Pe când avea 70 de ani, Carolyn Taylor a vorbit despre amintirile pe care le-a adunat în cei 50 de ani de poker, dar și despre partidele pe care le-a disputat cu cântărețul de muzică country Willie Nelson.

„M-am bucurat de poker, mi-a plăcut aspectul social. Mi-am făcut mulți prieteni la masa de poker. Acesta este un loc în care poți descoperi adevăratul caracter al unei persoane prin observarea la masa de poker”, a spus Carolyn Taylor.

Ea a mai afirmat că a avut ce învăța de la jucătorii legendari din acea perioadă, având în vedere că aceștia știau toate trucurile jocului de poker. Ei o vizitau adesea la locuința sa, unde erau organizate partide lungi, într-o atmosferă boemă. 

Născută în Corsicana, Texas, în 1947, Taylor a crescut în Eureka și a descoperit jocurile de cărți de la mama sa, alături de care juca adesea. Și-a urmat studiile cu rezultate foarte bune, iar apoi a obținut licența de pilot dar și de detectiv privat. A câștigat și numeroase turnee de bowling, însă a început o carieră în vânzări pentru o companie de anvelope. A devenit astfel primul agent care a vândut anvelope, baterii și accesorii de peste 1 milion de dolari.

A organizat un joc de poker timp de 50 de ani

În momentul în care a descoperit pokerul, Carolyn Taylor a fost fascinată de acest joc. Drept urmare a organizat un joc de poker în apropierea orașului Dallas. În plus, în ultimele două decenii a devenit antrenor și a îndrumat jucătorii aflați la început de drum.

„Abilitățile și forța ei au ajutat-o să devină una dintre puținele jucătoare profesioniste de poker din acea perioadă. Lui Carolyn îi plăcea să exploreze noi tehnologii, să descopere istoria și cultura nativilor americani. A fost un vânător pasionat, un pescar și colecționar de pietre prețioase, cristale și corali. Toată viața a avut o dragoste eclectică pentru muzică. Zâmbetul ei cald a rivalizat doar cu inteligența ei și cu simțul umorului”, se arată în necrologul lui Carolyn Taylor.

Texas, locul în care a fost inventată cea mai populară versiune a jocului de poker

Carolyn Taylor a crescut și a organizat jocuri în locul în care a fost inventată cea mai populară versiune a pokerului, Texas Hold’em. Această versiune a apărut la începutul secolului XX și este în continuare în topul preferințelor jucătorilor din întreaga lume. În prezent, Texas Holdem poker este cea mai jucată versiune, aceasta fiind și cea care a diminuat rolul norocului și a transformat jocul în unul de abilități, având în vedere complexitatea sa. 

De asemenea, și Main Event-ul de la cele mai importante turnee de poker LIVE din lume se dispută tot în versiunea Texas Hold’em. După Texas Hold’em, următoarea versiune de poker populară din lume este Omaha, răspândită în general în SUA. Printre jucătorii din România, în topul preferințelor se află cu siguranță Texas Hold’em pe primul loc.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora