Povestea româncei Nicoleta Chițan care s-a mutat cu câinele în Zanzibar: „Viața mea din România... nu pot să spun că trăiam cu adevărat, mai mult supraviețuiam” - LIFE.ro

Căutare

Share this article

După o aventură de șase luni în Bali, Nicoleta Chițan s-a decis să plece din nou, de data aceasta împreună cu Pink, cățelul său drăguț, bichon maltez alb. Este în Zanzibar de mai bine de un an și de curând și-a deschis și o pensiune aproape de plajă. Își începe ziua pe la 4-5 dimineața, își ia salteaua de yoga sub braț și își bea cafeaua pe plajă, pregătește micul dejun pentru angajații săi, lucrează online ca terapeut Thetahealing și încearcă mereu să cunoască oameni noi. Cam așa arată viața ei în câteva cuvinte. 

Atunci când am întrebat-o de ce a plecat din România, Nicoleta Chițan mi-a răspuns sincer: „nu pot să spun că trăiam cu adevărat, mai mult supraviețuiam”. Așa că a știut că trebuie să facă ceva pentru a se bucura de viață. După un an în Fumba Town, acum Nicoleta Chițan stă pe coasta de est, în Jambiani și spune că „ nu pot să descriu în cuvinte câtă recunoștință am în suflet în fiecare dimineață când privesc răsăritul, mă minunez de splendoarea oceanului, de plajă, de palmieri, de locul acesta minunat”. Mai mai mult, am întrebat-o pe Nicoleta Chițan unde este „acasă” pentru ea și ne-a spus că „e acolo unde mă simt eu liberă și relaxată. Deci deocamdată aici”. Dar cum arată viața unei românce în Zanzibar? 

Nicoleta, de cât timp te-ai mutat în Zanzibar alături de Pink, cățelul tău drăguț, bichon maltez alb?

M-am mutat în Zanzibar anul trecut în aprilie, deci cam acum 1 an și 2 luni.

Nicoleta Chițan:Acum câțiva ani doar visam la așa ceva, să mă trezesc în fiecare dimineață și să îmi beau cafeaua pe plajă”

Unde ești acum, în ce zonă a Zanzibarului?

Acum locuiesc pe coasta de est, în Jambiani. Am stat la început o lună și jumătate tot în zona asta, după care m-am mutat pentru un an în Fumba Town pe coasta de vest. Fumba Town este un cartier rezidențial nou construit cu case și apartamente noi la un preț accesibil și comunitate de expați. M-am mutat de acolo pentru că nu aveam plaja aproape și nu simțeam că trăiesc în Zanzibar. 

Nicoleta Chițan
Nicoleta Chițan își începe ziua cu yoga pe plajă

Cum arată viața voastră în Zanzibar? 

Ca o poveste, ca un vis devenit realitate. Acum câțiva ani doar visam la așa ceva, să mă trezesc în fiecare dimineață și să îmi beau cafeaua pe plajă. Acum trăiesc asta în fiecare zi și nu pot să descriu în cuvinte câtă recunoștință am în suflet în fiecare dimineață când privesc răsăritul, mă minunez de splendoarea oceanului, de plajă, de palmieri, de locul acesta minunat. Nu cred că am mai simțit vreodată recunoștința la acest nivel. 

Citește și: De ce oamenii recunoscători sunt mai fericiți și cum putem să fim și noi ca ei

Viața noastră e destul de plină în momentul de față întrucât am deschis o pensiune cu 4 camere și de 2 luni suntem ocupați de dimineața până seara. Spun ocupați pentru că Pink e toată ziua după mine, alerg eu, aleargă și el sus-jos, sus-jos pe scări și dintr-o cameră în alta 😊. Îl am de aproape 8 ani și e foarte atașat de mine, dar totodată și independent și foarte activ. 

Cum arată ziua voastră acum?

Ziua o încep mai nou la 4-5 dimineața 😊, îmi pregătesc cafeaua, îmi iau salteaua de yoga sub braț și plec pe plajă când se apropie ora răsăritului. Întâi savurez cafeaua și după răsărit, yoga direct pe plajă. După care mă întorc și pregătesc micul dejun pentru mine și angajații mei, întotdeauna mi-a plăcut să gătesc pentru oameni. Ziua decurge cu de toate, amenajarea pensiunii a durat mai mult decât mă așteptam așa că m-am adaptat și am învățat (din nou) să am răbdare. 

Zanzibar
Nicoleta Chițan își începe ziua cu o cafea pe plajă

Cu toate că sunt ocupată nu pierd niciun moment liber fără să merg pe plajă la o plimbare de „limpezit mințile” cum o numesc eu, chiar și pentru zece minute. Din păcate pe Pink nu pot să îl iau pe plajă pentru că mai sunt câini liberi și nu e prea sociabil cu ei 😃, dar are curte mare unde aleargă toată ziua și seara pică lat. 

În rest încerc să petrec cât mai mult timp cu prietenii și să îmi fac prieteni noi, de ce nu? Sunt foarte sociabilă și nu mi-e greu să-mi fac prieteni. Ador oamenii de toate categoriile și naționalitățile, mi se pare fascinant să vorbesc cu ei, să le ascult poveștile de viață și aici e locul perfect pentru asta. 

Cât de repede ați reușit să vă adaptați vieții de pe insulă?

Sincer, din prima zi 😃. Mi-a plăcut la nebunie aici și am simțit că aici e locul meu, locul unde mă simt în sfârșit liberă. Iar Pink e fericit dacă eu sunt fericită, câinii preiau foarte mult din emoțiile stăpânilor. Eu sunt fericită, el e fericit, mai ales că e foarte iubit aici. La primul hotel unde am stat fetele de la curățenie îmi spuneau „Mama Pink” 😃. 

Pink
Pink în Zanzibar

Ce lucrezi și cât de scumpă este viața în acest colț de rai exotic?

Lucrez online ca terapeut Thetahealing și acum după cum spuneam mai devreme am deschis o pensiune cu 4 camere en-suite, 2 bucătării for sharing, la 1 minut de plajă 😃. Mai multe detalii găsiți pe conturile mele de social media

Viața nu e foarte ieftină, dar poate fi, depinde cum vrei să trăiești. La nivel mediu e cam la fel ca în România. La nivel local e foarte ieftin, dacă vrei să trăiești doar cu strictul necesar. Mâncarea nu e ieftină întrucât totul se aduce din Tanzania, inclusiv fructele și legumele, dar când vezi unde trăiești nu ți se mai pare scump. 

Citește și: Cum a fost viața în paradisul din Zanzibar: vacanța cu Răzvan Pascu pe nisipul de culoare albă, printre fermierii de alge marine și țestoasele gigant Aldabra

Cum sunt oamenii, ați reușit să vă faceți prieteni?

Oamenii sunt ca peste tot și buni și răi, dar per total sunt foarte ok și amabili și cel mai important, foarte simpli. Nu complică lucrurile, dacă tu ești ok cu ei și ei sunt cu tine, dacă mergi cu atitudine spre ei nu vor fi foarte încântați și vor încerca să obțină doar bani de la tine și cam atât. 

În fiecare zi cunosc oameni, dar prieteni adevărați am puțini și buni. Știu clar că oricând mă pot baza pe ei. Restul sunt doar cunoștințe. 

Citește continuarea articolului 1 2 3 Pagina următoare »
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO