Căutare

Share this article

Când crezi că le-ai văzut şi le-ai făcut pe toate, poate ar fi bine să te mai gândeşti puţin. Dacă nu ai fost până acum în Islanda, atunci chiar ai ratat o mare aventură.

Şi dacă ai fost în Islanda şi ai vizitat toate acele peisaje ce-ţi taie răsuflarea, dar nu ai făcut heliski, atunci, tot degeaba.

Heliski, este o activitate relativ recentă introdusă în programul marilor cluburi de schi. Este o activitate scump, dar care merită toţi bani. Pe scurt, un elicopter te lasă într-o zonă neumblată, într-un vârf de multe „virgin” şi, de acolo, la recomandările unui ghid experimentat şi instructor de schi, începi să-ţi faci singur pârtie. Eşti doar tu, muntele, zăpada, brazii şi zgomotul păsărilor montane. Mai este şi instructorul, dar în acel peisaj monumental, pare că nu există şi că tu eşti unul cu natura.

Poţi avea această senzaţie şi în Alpii Elveţieni, însă parcă nu e acelaşi lucru, spun cei care au scris cronici pe această temă.

Islanda în sine este o poveste, iar partea nordică care se află la numai 60 de kilometri de Cercul Polar, este o Crăiasă a Zăpezii. Peisajul este cât se poate de sălbatic, iar activităţile pe care le poţi face acolo sunt dintre cele mai variate: poţi face heliski, poţi face drumeţii, căţărări pe pereţi de gheaţă, poţi merge la pescuit de somon, poţi privi balenele şi te poţi relaxa în izvoarele termale.

Singurul inconvenient, în afară de preţul cam piperat, dar asta nu mai contează în spiritul aventurii, ar fi faptul că nu găseşti zbor direct către aeroportul Akureyri, cel mai apropiat de Troll Peninsula, zona de nord a Islandei cea mai potrivită pentru schi.

Însă, dacă faci doar câteva cercetări simple pe internet, vei găsi câteva agenţii care îţi pun la dispoziţie un întreg pachet de activităţi ce presupune cazare, masă, transfer de la aeroport către locul de cazare, plus pachetul de activităţi ce cuprinde zboruri cu elicopterul, instructor personal de schi, ghid montan, plus toate cele descrise mai sus.

Un astfel de pachet de 6 nopţi pe http://www.arcticheliskiing.com/ costă de la 10.500 de euro în sus, în funcţie de cât de „private” îţi doreşti să fii.

O altă recomandare ar fi http://elevenexperience.com/, o companie care consideră că o experienţă minunată o poţi avea ca amintire o viaţă întreagă, motiv pentru care a construit câteva cabane şi pensiuni în cele mai izolate locuri de pe Pământ. În Islanda de exemplu, hotelul Eleven Experience este de fapt o fostă stână restaurată şi recondiţionată astfel încât să ofere condiţiile unui hotel de minim 5 stele, dar care păstrează totodată aroma şi sentimentul rustic, nepătat de vuietul oraşului.

Hotelul Eleven Experience din Islanda

Mâncarea este extrem de sănătoasă bazată pe multe legume, carne de miel, peşte şi cereale integrale, reţetele având o tentă mediteraneană, dar extrem de gustoase.

Aşadar, pentru o astfel de vacanţă de 7 zile, trebuie să plăteşti aproximativ 2.000 euro pentru biletele de avion şi 10.000 euro pentru pachetul de cazare şi activităţi, doar pentru o singură persoană. Însă viaţa este despre pasiuni şi experienţe ce merită trăite, printre altele.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO