fbpx

Căutare

Share this article

Dacă până nu demult, Franţa era tărâmul vinului roşu şi alb, de acum ţara lui Édith Piaf ar putea fi şi tărâmuul vinului albastru. Nu francezii sunt primii care produc şi comercializează un astfel de vin, germanii le-au luat-o înainte cu Blue Nun, însă este de apreciat şi ambiţia francezilor de a oferi lumii un vin de culoarea mării, sută la sută natural.

Interesantă este povestea acestui vin, numit Vindigo, pe care antreprenorul francez René Le Bail a fost nevoit să-l producă pe pământ spaniol înainte de a-l comercializa în Franţa, pentru simplul fapt că francezii nu i-au permis să facă vinul acasă la el. Aşa că, Le Bail a găsit sprijin în spanioli, care l-au lăsat să-şi facă producţia în Almería, din Andalucia. Antreprenorul este nespus de mândru acum că poate să-şi vândă băutura făcută de Almeira în patria sa, visând totodată să convingă o podgorie locală să crească strugurii şi să facă vinul albastru.

Foto: Instagram

Vindigo este un vin 100% chardonnay (un vin obţinut din struguri albi) care a fost ulterior filtrat printr-o pastă de struguri roşii care conţine antocianină (pigmenţi vacuolari solubili în apă care, în funcţie de pH, pot să aibă culoarea roşie, violet sau albastru, şi care se găsesc în afine, zmeură, precum şi în boabe de soia negre, orez negru, struguri negri şi roşii).

Are un gust fructat, conţine cireşe, fructul pasinuii şi mure. Este un vin festiv”, spune Le Bail care-şi recomandă vinul drept un ”aperitiv de vară ideal” ce poate fi savurat, mai ales, lângă piscină sau pe plajă.

 

Le Bail a pus la bătaie 35.000 de sticle (o sticlă costând între 12 şi 18 euro), ce se vând deocamdată doar în Sète, un port din sud-estul Franţei, pentru a testa astfel piaţa. Suntem tare curioşi aşadar dacă Franţa, ţara în care vinul roşu, alb, şi roz sunt o parte integrantă a culturii, va adopta şi un vin de culoarea mării. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO