Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Povestea vinului cu Ambasadorul Africii de Sud în România: de la scufundări printre rechinii albi la vinuri premiate în toată lumea
Mirela Vaşadi-Blasius
|Reading time: 1 min
Share this article

Peisajele Africii de Sud sunt de o frumusețe legendară. De la “Muntele Masă” până la “Fereastra lui Dumnezeu”, de la cel mai mare canion verde din lume, la munții și pădurile sud-africane, zonele de coastă și deșertul, toate sunt o încântare pentru orice turist.

Africa de Sud se află în top în privința turismului de aventură; oferă peste 130 de genuri de experiențe generatoare de adrenalină într-o varietate de peisaje, de la litoral sălbatic, la savană sau la scufundări în cușcă printre rechinii albi.

Dar Africa de Sud are și vinuri foarte bune, recunoscute și premiate internațional.

E.S. Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud, îmi povestește cu mare încântare despre diversitatea producției de vin și a mâncărurilor tradiționale. 

Îl întreb ce-mi recomandă să aleg la restaurant atunci când voi ajunge pentru prima dată în viață în Africa de Sud?

“Puteți cere carne de crocodil, carne de zebră sau orice astfel de animale pe care le vânăm aici. Recomand să le însoțiți cu un vin roșu tare, în special Pinotaje. Dar pentru cei care își doresc să guste o delicatesă sud-africană, definitorie pentru noi, am și alte propuneri de mâncare.” 

Despre ce delicatese este vorba, vedeți în interviul video ce urmează:

Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Share this article