
Povestea vinului cu Ambasadoarea Statului Peru: cum crește via in deșert?
Când zici Peru, te gândești imediat la fascinanta cetate incașă Machu Picchu, una dintre cele mai frumoase și enigmatice fortărețe din lume.
De aici începe povestea întâlnirii mele cu E.S. Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru.
Am călătorit împreună, printr-o prezentare remarcabilă a Excelenței Sale, în cultura peruană, de la civilizația Inca, la conchistadori, la gastronomie și, desigur, vin.
Încă din anul 1500 Peru producea vin în mai multe zone ale sale, chiar și în cele deșertice. Cum crește via în zona deșertică?
Cei care au plantat vița de vie au profitat de cunoștințele de hidraulică ale incașilor. Au găsit în deșert o rețea de canale și terase care străbăteau coasta, construite de populația autohtonă peruviană.
Care sunt cele mai importante bodegas din Peru, aflați din filmul următor:

“Petru este om singur. Este un om care se autoizolează, un om al cărui adevăr interior este în conflict cu convenția socială și atunci caută locuri mai retrase, unde poate fi lăsat în pace, să fie așa cum își dorește” – Bogdan Dumitrache