Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Povestea vinului cu ambasadorul Portugaliei, țara cu cel mai mare consum bahic din lume și regatul mamă al soiului de Porto
Mirela Vaşadi-Blasius
|Reading time: 1 min
Share this article
Ambasadorul Portugaliei La București este pasionat de vinuri. Le cunoaște istoria, le descoperă savoarea cu mult talent și poate să-ți recomande diverse combinații de mâncare.
În sunetul de fado ce se auzea discret în restaurantul cu specific portughez din București, Excelența Sa Fernando Manuel de Jesus Teles FAZENDEIRO ne-a dus într-o călătorie minunată a preparatelor portugheze și a băuturilor lor tradiționale.
Vinul de Porto este faimos încă din 1700.
Cultura vinului de Porto s-a dezvoltat considerabil în ultimul secol; este un vin licoros pe care îl poți bea oricând, nu doar la desert, ci poate trece și ca aperitiv.
Portugalia are peste 250 de soiuri specifice de struguri, care cresc în acest teritoriu mic.
Domnule ambasador, percebes și bacalhau sunt două feluri celebre de mâncare ale portughezilor. Cum se prepară acestea cel mai bine?
,,Sunt mii de feluri de a prepara bacalhau, de exemplu: fiert, la grătar sau “prostește”. Mie îmi plac toate căci sunt în stare să mănânc bacalhau în toate modurile pentru că îmi place foarte mult.”
Ce vinuri sunt potrivite acestor feluri de mâncare, vedeți în filmul de mai jos:

Ambasadorii VinuluiDrinksLife Stories
Share this article