Căutare

Share this article

Matt Cain, redactor şef al revistei Attitude, o revistă on-line dedicată bărbaţilor gay din Marea Britanie, este unul din miile de oameni ale căror cărţi sunt refuzate de edituri. Motivul pentru care romanul său „The Madonna of Bolton” (cel de-al treilea pe care l-a scris până acum) a fost respins de peste 30 de edituri a fost acela că ar fi prea focusat pe clasa muncitoare, „prea ancorat în cultura pop” şi „prea gay”, după cum citează The Guardian.

Matt Cain nu s-a lăsat însă descurajat de aceste refuzuri şi a apelat la varianta strângerii de fonduri pentru publicare, metodă care i-a adus chiar sprijinul unor personalităţi precum actorul David Walliams şi scriitorii Mark Gatiss şi SJ Watson. Conform news.ro, strângerea de fonduri a fost demarată zilele trecute prin Unbound şi deja 60% din suma necesară publicării a fost strânsă, un rol important în acest demers avâbndu-l şi susţinerea oferită de David Nicholls, autor al romanului „One Day”, şi de scriitoarea Lisa Jewell.

Foto: Matt Cain

Inspirat din viaţa autorului, romanul – care a fost început în urmă cu 12 ani – este construit în jurul unui tânăr care, îndrăgostit de muzica Madonnei, ajunge să facă o adevărată obsesie pentru vedeta pop, care-l “ajută” să treacă mai ajuşor peste momentele dificile din viaţă. Iar obsesia „îl urmăreşte – după cum scrie The Guardian – în cele mai grele momente ale vieţii: când este persecutat la şcoală, când dă admiterea la o universitate, începe o carieră în Londra, în încercarea de a-şi găsi iubiţi, în despărţiri, la maturitate”. Asta până în momentul în care îşi găseşte propria „voce”.

 

Convins că editoii au greşit atunci când i-au refuzat cartea, Matt Cain aşteaptă cu nerăbdare ziua în care îşi va vedea manuscrisul frumos copertat. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO