fbpx

Căutare

Share this article

Ziua internaţională a jucătoarelor de golf va fi sărbătorită la nivel global, în data de 7 iunie între orele 16:00 -20:00. În Bucureşti, Women’s Golf Day va fi celebrată pentru prima dată în România la Stejarii Driving Range în cadrul unui eveniment organizat de life.ro. Partener oficial al Women’s Golf Day este Friedrich Wilhem Raiffeisen.

Evenimentul de la Stejarii Driving Range este realizat cu sprijinul Romanian Golf Association şi al doamnei Cătălina Jigman – în calitate de reprezentant al femeilor jucătoare de golf din cadrul clubului Lighthouse Golf din Bulgaria.

În cadrul evenimentului, un jucător profesionist de golf din Spania va oferi prima lecţie de golf doamnelor prezente la eveniment. Un al doilea jucător profesionist va oferi primele noţiuni de golf unui grup de fete cu vârste cuprinse intre 7 şi 15 ani.

Această zi internaţională a jucătoarelor de golf este o iniţiativă pornită din Statele Unite care are scopul de a creşte popularitatea acestui sport în rândul femeilor de orice vârstă. Evenimentul pune accentul pe socializare şi relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf, dar şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu. Este ocazia perfectă pentru a crea noi conexiuni şi de a face parte dintr-o iniţiativă amplă care îşi propune promovarea golfului.

În comparaţie cu bărbaţii, femeile au aşteptări diferite atunci când vine vorba despre golf şi majoritatea tind să nu fie la fel de competitive. Femeile preferă golful în primul rând din raţiuni sociale, care ţin de sănătate (pentru că este un sport al minţii) şi pentru oportunitatea de a face mişcare în aer liber alături de prietenii şi de a petece timp de calitate alături de familie. Pentru doamne, însă lipsa timpul liber reprezintă cea mai mare barieră în relaţia cu golful. Cu toate acestea, cele care decid să investească timp pentru practicarea acestui sport, pot petrece vacanţe dedicate golfului în locuri spectaculoase, unde golful şi cultura realizează un mix perfect pentru o vacanţă ideală.

Într-un raport recent KPMG Ungaria arată că în anul 2015 numărul total de jucători de golf din Europa se ridica la peste 4 milioane, dintre care 25% sunt femei, 66% bărbaţi şi 9% sunt juniori. Ţările cu cele mai multe femei care joacă golf sunt Germania cu 222 de mii de jucătoare, Olanda cu 122 de mii şi Suedia cu 118 mii de jucătoare de golf. Pe locul al patrulea se situează Franţa cu peste 100 de mii de jucătoare, urmată de Anglia cu aproape 95 de mii de doamne care joacă golf.

Din păcate, din cauza lipsei infrastructurii de golf, România este foarte departe de aceste ţări, cu aproximativ 500 de jucători de golf în total (estimare Romanian Golf Association), dintre care, aproximativ 25% sunt femei. Vestea bună este că numărul persoanelor pasionate de golf este în creştere. Să sperăm ca şi infrastructura de golf va ţine pasul cu această creştere.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO