Căutare

Share this article

Dorina Chiriac este „Micul Prinţ” la Teatrul de Comedie. Spectacolul „Micul Prinţ”, după Antoine de Saint-Exupéry, regizat de Alexandru Dabija, cu Dorina Chiriac în rolul principal, va avea premiera pe 25 ianuarie, la Teatrul de Comedie, Sala „Radu Beligan” de la ora 19:00.

„«Micul Prinţ» şi-a depăşit condiţia de basm pentru copii şi intră într-o zonă filosofică, metafizică, mult mai profundă”, a spus regizorul Alexandru Dabija.

Alături de Dorina Chiriac, din distribuţia spectacolului mai fac parte: Bogdan Cotleţ, Valentin Teodosiu, Eugen Racoţi, Alexandru Bogdan, Dan Rădulescu, Lucian Ionescu, Alexandru Turcu, Sara Chifor, Miral Solcanu, Tudor Roşu şi Vlad Bazgă. Mircea Cantor semnează scenografia şi materialele video, iar muzica este compusă de Ada Milea.

 „Am încercat să creez o avancameră unde să ne pregătim pentru magica lume a «Micului Prinţ», în care ne dăm jos hainele zilei, gândurile ce ne-au frământat. Intrăm într-un nou univers unde vedem nişte planete ciudate în loc de candelabre, unde vedem proiecţii video cu peisaje stranii şi unde auzim doi copii îmbrăcaţi în alb (un băiat şi o fată) în timp ce rostesc simplu: «Hoţii nu îţi ştiu ziua de naştere», «Cuşca e liberă, dar nu şi pasărea», «Focul s-a stins demult dar noi ne încălzim cu cuvintele», «Mâna mea e lingura ta, te hrăneşte»”, a declarat artistul Mircea Cantor despre colaborarea sa la acest spectacol.

Spectacolul „Micul Prinţ” este realizat în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti şi va avea premiera pe 25 ianuarie, la Teatrul de Comedie, Sala „Radu Beligan” de la ora 19:00. Detalii la Teatrul de Comedie 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO