Premiile Sindicatului Actorilor: nominalizări, câştigători şi foarte multe discursuri politice - LIFE.ro
Mergi la conținut

Premiile Sindicatului Actorilor: nominalizări, câştigători şi foarte multe discursuri politice

Anul acesta, la cea de-a 23-a ediţie a Premiilor Sindicatului Actorilor, a fost un amestec incredibil de strălucire hollywood-iană şi indignare politică ca urmare a măsurilor puse pe tapet de noul preşedinte ales al SUA, Donald Trump.
Share this article

Premiile Sindicatului Actorilor (Screen Actors Awards) sunt oferite în fiecare an de către actori pentru actori. În funcţie de cum privim situaţia, aceste premii pot reprezenta o situaţie în care se măgulesc unul pe altul sau pot fi cele mai sincere premii oferite vreodată printre artişti ca urmare a unei recunoaşteri a talentului în lumea cinematografiei.

Anul acesta, la cea de-a 23-a ediţie a Premiilor Sindicatului Actorilor, a fost un amestec incredibil de strălucire hollywood-iană şi indignare politică ca urmare a măsurilor puse pe tapet de noul preşedinte ales al SUA, Donald Trump.

Show-ul a debutat cu actriţa din filmul „Scandal” care a apărat dreptul actorilor de la Hollywood de a vorbi: „Mulţi oameni spun chiar acum că actorii nu ar trebui să-şi exprime opiniile când vine vorba de politică. Însă, adevărul este că actorii sunt activişti indiferent de situaţie deoarece noi întruchipăm valoarea şi umanitatea tuturor oamenilor”, a spus ea citată de The Time.

Vorbele ei au fost secondate de Asthon Kutcher care a deschis spectacolul: „Bună seara prieteni, membri ai sindicatului actorilor, tuturor celor de acasă şi tuturor celor din aeroporturi care au loc în America mea”. Aceste vorbe au fost urmate de aplauze puternice. „Voi sunteţi o parte din ceea ce suntem noi şi de aceea noi vă iubim şi sunteţi bineveniţi aici”, a mai spus Kutcher care a luat mai mult decât personal decretul lui Trump împotriva imigranţilor, având în vedere că soţia lui, actriţa Mila Kunis a ajuns în SUA din Ucraina cu o viză de refugiat la vârsta de 7 ani.

Iată care sunt cele mai bune, cele mai slabe şi cele mai sălbatice momente ale Premiilor Sindicatului Actorilor 2017, conform jurnaliştilor de la The Time:

Momentul „Ar fi trebuit să ştiu”: Ashton Kutcher a fost prezent la nenumărate premii în lumea cinematografică până acum şi ar fi trebuit să ştie că o prezintă pe Julia Lou-ee-Dreyfus, nu Julia Louise-Dreyfus când a anunţa-o câştigătoare pentru munca sa din filmul Veep.

Cea mai buna personificare: Louis Dreyfus şi-a arătat talentele actoriceşti prin utilizarea discursului de acceptare pentru a prezenta publicului o personificare a preşedintelui Trump: „Indiferent dacă ruşii au hăcuit sau nu votul din seara aceasta, eu mă uit la cei un milion sau poate un milion şi jumătate de oameni care se află în această sală şi spun că premiul este legitim şi eu l-am câştigat. Eu sunt câştigătoarea. Câştigătoarea sunt eu. Victorie răsunătoare”. Louis Dreyfus care este fiica unui imigrant ce a fugit din Franţa ocupată de nazişti, şi-a acordat suficient timp pentru a citi declaraţia Asociaţiei Scenariştilor din America care condamna interzicerea accesului imigranţilor în SUA.

Cea mai bună poantă: Wiliam H. Macy a avut o competiţie dură la categoria ”Cel mai bun rol masculin într-o comedie” deoarece filmul său „Shameless” a fost nominalizat împreună cu „Transparent” în care a jucat Jeffrey Tambor, „Black-ish” cu Anthony Anderson şi altele, motiv pentru care a fost extrem de surprins când a câştigat: „Sunt şocat. Poate nu la fel de şocat ca Jeffrey, dar şocat”. La această remarcă, Jeffrey Tambor a râs mai tare decât toţi ceilalţi.

Cea mai bună perspectivă istorică: Bryan Cranston a luat acasă un premiu al Sindicatului Actorilor pentru rolul său în care l-a interpretat pe Lyndon B. Johnson (al 36-lea preşedinte american) în filmul „All the Way”. În timpul discursului său, Cranston  şi-a imaginat ce i-ar spune Johnson lui Trump: „36 (al 36-lea preşedinte american) va îndrepta arma către 45 (Donald Trump) şi îi va şopti la ureche: nu urina în supa pe care noi toţi o vom mânca”.

Cel mai important premiu al serii a mers către filmul „Hidden Figures”, o ecranizare a unei poveşti adevărate a trei femei de culoare, matematiciene care au luat parte la cursa spaţială din anii 60. Acesta a primit trofeul pentru cea mai bună distribuţie a unui film artistic. „Este o poveste despre unitate, despre ce se întâmplă când trecem peste diferenţe şi lucrăm împreună ca membrii ai rasei umane: câştigăm. Dragostea câştigă de fiecare dată”, a spus Taraji Henson actriţa din filmul „Hidden Foigures”, citată de The Time.

Premiile pentru cele mai bune roluri principale au primit actorii Denzel Washington pentru filmul „Fences” şi Emma Stone pentru musicalul „La La Land.

„Trăim vremuri complicate în lume şi în ţara noastră. Se întâmplă lucruri de neiertat şi înspăimântătoare şi trebuie să facem ceva”, a fost discursul cu tentă politică al Emmei Stone la ridicarea premiului.

Viola Davis şi Mahershala Ali au obţinut premiul pentru cei mai buni actori în rol secundar. Cel din urmă a povestit audienţei că de 17 ani s-a convertit la islam deşi mama sa slujeşte într-o biserică creştină, însă acestea sunt detalii pentru că dragostea dintre ei este mai puternică decât orice: „Ţinem unul la altul, iar dragostea a devenit mai puternică. Restul sunt detalii, nu contează”.

Toate aceste declaraţii au apărut în urma decretului prezidenţial al lui Donald Trump care a blocat temporar intrarea în Statele Unite ale Americii pentru cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane.

Lumea filmului s-a revoltat, iar unii cineaşti printre care actriţa iraniană din filmul „Salesman”, Taraneh Alidoosti şi regizorul aceluiaşi film nominalizat la categoria „Cel mai bun film străin” la premiile Oscar au anunţat că vor boicota ceremonia neprezentându-se la acest eveniment.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora