Căutare

Share this article

Este ceva timp de când ştirile false circulă şi umplu feed-urile de Facebook. Este o discuţie lungă pe care foarte mulţi au adus-o în atenţia poporului, cerând atenţie şi responsabilitate în răspândirea ştirilor false care uneori fac mai mult rău decât bine.

La începutul lunii aprilie a acestui an, Malaezia a fost prima ţară din lume care a votat o lege ce incriminează ştirile false.

Persoanele care publică sau răspândesc informaţii înşelătoare vor fi sancţionate cu amenzi de până la 123.000 de dolari sau cu până la şase ani de închisoare, scria Variety.com.

Franţa şi Germania au anunţat şi ele că vor supune votului Parlamentului o astfel de lege.

La începutul săptămânii, un tribunal din Malaezia a condamnat un bărbat de origine daneză care a încălcat legea împotriva ştirilor false, după cum anunţă agenţia AFP.

Salah Salem Saleh Sulaiman a postat un video pe Youtube prin care acuza serviciile de urgenţă ale ţării că un intervenit cu o întârziere de 50 după ce au fost solicitate când un Hamas palestinian a fost împuşcat în Kuala Lumpur. Poliţia a intervenit de fapt în 8 minute.

Fadi al-Batsh, palestinianul asasinat, era în drum spre biserică când a fost împuşcat de un motociclist, iar familia sa a susţinut că a fost un asasinat comandat de agenţia de spionaj israeliană. Statul evreu a declarat că nu are nici o legătură cu această crimă.

Danezul care în timpul procesului nu a avut avocat care să-l reprezinte a declarat că nu avea cunoştinţă despre legile statului malaezian.

„Sunt de acord că am greşit că nu am întrebat care sunt legile acestui stat”, a declarat el.

Tribunalul la condamnat la o săptămână de închisoare şi la o amendă de 2500 de dolari pe care dacă nu o poate plăti, o va transformă într-o lună de închisoare.

În sala de judecată, danezul care se afla într-o vacanţă de 10 zile în Kuala Lumpur a declarat că nu are bani suficienţi să plătească amenda pentru că are trei neveste şi şase copii

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO