FestivalsSports
Primăvara yoga la Spring Yoga Festival & more
Weekendul acesta se organizează Spring Yoga Festival & more, o sărbătoare pentru pasionaţii de yoga.
Ramona Raduly
|Reading time: 4 mins
Weekendul acesta se organizează Spring Yoga Festival & more, o sărbătoare pentru pasionaţii de yoga.
Ramona Raduly
|Reading time: 4 mins
Share this article

Weekendul acesta se organizează  Spring Yoga Festival & more,  o sărbătoare pentru pasionaţii de yoga. Sărbătorim împreună primavara, prin multă mişcare şi stare de bine! Pe 10 şi 11 martie în clădirea Universul, cei mai importanţi instructor de yoga te vor aştepta cu un program pentru întreaga familie. Reenergizare, remodelare a corpului, postura corectă, reafirmare a puterii interioare, relaxare completă, acestea sunt doar câteva dintre efectele claselor ce vor fi puse la dispoziţia ta. Organizatoare a acestui festival este Michelle Dumitru care a fost de accord să ne răspundă la câteva întrebări. Alături de ea, susţinătoare a evenimentului, dar şi instructor de yoga, Anca Amariei, ne-a povestit ce înseamnă yoga şi de ce era necesară organizarea unui asemenea festival.

Cum s-ar putea traduce primăvara în yoga?

Primavara este prin excelenţă anotimpul renaşterii, aşa că prin practica yoga ne dorim să ne conectăm corpul şi mintea la această energie a naturii. Am gândit Spring Yoga Festival & more ca pe un eveniment care să aducă fix această resetare a organismului, pentru că pe parcursul claselor pe care le propunem sperăm ca participanţii să se redescopere, respiraţie după respiraţie, postură după postură, pregătindu-se de noi începuturi.

De ce a fost nevoie de un eveniment dedicat yoga?

Considerăm că e loc de foarte multă educaţie pentru practica yoga, care merită înţeleasă pentru valoarea pe care o aduce în vieţile celor care o practică. Într-o lume tot mai grăbită, în care parcă ne sufocăm la tot pasul şi ne scufundăm tot mai mult în aglomeraţie şi stres, am vrut să creăm o ocazie prin care oamenii să încerce metode alternative de relaxare. Prin acest festival, le punem la dispoziţie peste 40 de clase, la care pot încerca stiluri diferite de yoga, astfel încât să iî găsească pe cel care li se potriveşte cel mai bine.

Am văzut că sunt invitaţi şi din străinătate. De ce vin la acest Festival?

Într-adevăr, avem invitaţi speciali din Spania şi Franţa, care vin să împărtăşească din experienţa lor vastă. E o ocazie unică pentru participanţi să întâlnească profesori care au învăţat tainele practicilor yoga străvechi, puse în contextul nevoilor contemporane.

Care ar fi fraza cu care aţi convinge un începător să facă yoga?

Câtă vreme eşti capabil să respiri, poţi să practici yoga!

Căror persoane li se potriveşte yoga şi în funcţie de persoană ce tip de yoga?

Yoga nu este  practică exclusivistă, ci dimpotrivă, ea poate fi accesată de oricine, câtă vreme există comunicare între practicant şi instructor, astfel încât profesorul să îşi poată adapta stilul de predare. Una dintre regulile principale pe care le învăţăm atunci când ne pregătim să devenim profesori este că trebuie să fim oricând gata să ne adaptăm stilul de predare, pentru că la clase ne întâlnim cu un public divers, cu nevoi diferite. În funcţie de evoluţia fiecărui practicant de yoga, se poate gândi un plan adaptat la profilul acestuia, care poate să includă practici mai statice, axate pe creşterea flexibilităţii şi interiorizare (yin yoga) sau mai dinamice, axate pe rezistenţa fizica, întărirea musculaturii (power yoga, ashtanga etc). Vestea bună este că există şi clase dedicate copiilor sau familiilor, care dau rezultate extraordinare atunci când vine vorba despre îmbunătăţirea relaţiei părinţi-copii.  

Putem slăbi cu yoga?

În funcţie de tipul de practică ales, da, poate fi şi slăbitul unul dintre beneficii. Însă e bine să plecăm de la premisa că scopul final al practicii yoga este transformarea Sinelui, care porneşte de la atitudinea pe care o avem faţă de practică. Exerciţiul fizic şi efectele sale sunt doar o cale către această transformare.

 Ce înseamnă yoga pentru voi: o descriere în maxim 3 cuvinte?

Redescoperire, echilibru, conexiune cu tine însuţi (care apoi se răsfrânge şi asupra celorlalţi).

Printre cei care te vor ghida pe parcursul acestor 2 zile sunt:

Invitaţi speciali din Barcelona şi Franta: Mireia Gomez Fernandez – Yoga Connections, Oana Stefanescu Serein’ArtYoga2GoCorina Doka & Crista Ionescu, Carlos L’abbate Yogilates RomaniaMichelle B. Dumitru– MikaZenDana NedelcuMaria-Cristina Antonescu
Dora DinuValentin Poleanu , Irina SmarandaDana Mîrza Five ElementsDidi Ananda Devapriya , Simona Cosma, Cornel Tudor Iosub Yoga Regenerarii Instructor YogaMonica Tudora – Abhaya YogaVioleta BudaAnca Elena Amariei-StanculescuCorina Vilcu
Lidia Pasztor, Marius Constantinescu , Violeta CiobotaruEliza MariaVasile Scarpetmy TaoTeodor SebastianCentrul de meditaţie şi yoga Kamala BucureştiLoredana CaradimuElena Stefan, ARMONITA-Body & Mind & Spirit, Kirtan cu Dana Nedelcu & Mandela Gajol

Accesul la toate clasele festivalului se face printr-un abonament care costa 289 lei, iar pentru cei care optează pentru 3 clase la alegere, există abonamentul de 135 lei.

Namaste!

FestivalsSports
Share this article