fbpx

Căutare

Share this article

În urmă cu doar o zi, Spotify, cel mai important serviciu de streaming al industriei muzicale, a declarat că va înceta să promoveze sau să recomande muzica artiştilor al căror conţinut sau comportament este considerat ofensator. Vorbele nu au rămas în vânt, primul artist a cărui muzică a fost eliminată din toate listele Spotify fiind rapper-ul R. Kelly, despre care ştim că a fost acuzat de nenumărate ori de agresiune sexuală faţă de minore dar şi de pornografie infantilă.

Motivul excluderii lui din Spotify a fost ”conţinutul plin de ură al muzicii şi conduita necorespunzătoare”, după cum motivează reprezentanţii companiei evaluate la 26,5 miliarde de dolari: ”Nu cenzurăm conţinutul din cauza comportamentului unui artist sau creator, dar vrem ca deciziile noastre editoriale – ceea ce hotărâm să programăm – să reflecte valorile noastre. Când un artist sau un creator face ceva care este în mod special dăunător sau răuvoitor, poate afecta felul în care lucrăm cu el sau în care îl susţinem”.

Foto: Twitter

Acuzaţiile ce i-au fost aduse acestui cântăreţ multipremiat – care a scris, printre altele, versurile hitului „You Are Not Alone„, al lui Michael Jackson – sunt fără număr, acesta fiind investigat pentru abuz sexual, inclusiv în cazul unui posibil „cult” pe care îl conduce, pentru a atrage femei tinere. El a negat întotdeauna orice abatere, după ce a soluţionat o serie de cereri în afara instanţei şi nu a fost găsit vinovat.

Săptămâna trecută, organizaţia Time’s Up, care s-a format în jurul mişcării #MeToo cu scopul de a susţine victimele abuzurilor sexuale, s-a alăturat campaniei #MuteRKelly, prin care se solicită casei de discuri care-l promovează pe Kelly, promotorilor de concerte, posturilor de radio şi platformelor de streaming să înceteze să-l sprijine pe cântăreţ. În urma campaniei, un concert din Chicago a fost anulat deja, iar un protest menit să anuleze un concert în Greensboro, Carolina de Nord, este în plină desfăşurare.

Deocamdată, R. Kelly este singurul artist afectat de noua politică Spotify.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO